Máktorta meggyel bolondítva
Elkészítés módja
1. A tésztához a tojássárgáját a porcukorral 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat (margarint) hozzáadva tovább habosítjuk. A citrom héját belereszeljük, majd a mákot is hozzáadjuk.
2. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk, majd egy kivajazott, belisztezett 24 centi átmérőjű tortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 30 percig, tűpróbáig sütjük.
3. A krémhez a tejet a tojással egy kis lábasban vagy tűzálló tálban felverjük, majd a cukrot, a lisztet meg a vaníliás cukrot is hozzáadjuk. Vízgőzre állítjuk, kevergetve sűrűre főzzük. Többször megkeverjük míg langyosra nem hűl, majd újból habosítjuk.
4. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat (margarint) jól kikeverjük, majd kanalanként a főzött krémet is hozzáadjuk. A kihűlt tortakorongot lapjában kettévágjuk, a krém felét rásimítjuk. A meggyet belenyomkodjuk, a másik tésztalapot ráillesztjük. A torta tetejét és oldalát a maradék krémmel körbekenjük, hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. A tetejét a meggyel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.