Epres vonattorta
Elkészítés módja
1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Ez konyhai robotgéppel maximális fokozaton kb. 2 perc. Kanalanként hozzáadjuk a vizet, mindig jól összekeverjük. A sütőport a liszttel összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk, majd kikent, lisztezett nagy tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) 16-18 perc alatt megsütjük. Még melegen gyúrólapra borítjuk, szorosan feltekerjük, tiszta konyharuhába vagy sütőpapírba csavarjuk, hűlni hagyjuk.
2. Közben elkészítjük a krémet. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, turmixoljuk. Ha fagyasztott gyümölcsből készítjük, akkor azt szobahőmérsékleten fölengedjük, ezután levével együtt turmixoljuk. A tejet a pudingporral meg a cukorral simára keverjük, a turmixolt epret hozzáöntjük, kevergetve sűrűre főzzük. Megvárjuk amíg kihűl, majd habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a szoba hőmérsékletű vajat (margarint). Kétharmadát a kihajtogatott piskótára kenjük, újra fölcsavarjuk. A maradék krémmel kívülről kenjük körbe, majd rövid időre behűtjük.
3. Ezután 3 „kocsira” vágjuk. Az oldalukhoz házi vaníliás karikákat tapasztunk, ezek lesznek a kerekei. Az ütközőt meg a kéményét egy-egy hosszúkás szelet csokoládé vagy néhány szem eper, míg ablakait egy-egy kocka csokoládé adja.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.