Szőlőtorta

Elkészítés módja
1. A piskótakorongot lapjában kettévágjuk, az egyiket a tortaformába visszatesszük. A szőlőt turmixoljuk, és lábasba szűrjük. Az így kapott lének 4 decinek kell lennie, amit a pudingporral, a zselatinnal és a cukorral kevergetve pár perc alatt sűrű krémmé főzünk.
2. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a már csak langyos szőlőkrémet kanalanként beledolgozzuk. Kétharmadát a piskótára kenjük, a másik tortalapot ráillesztjük, majd a maradék krémet rásimítjuk.
3. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk, majd a tortaformát leemeljük róla. A torta tetejét és oldalát tejszínhabbal díszítjük, a tetejét reszelt csokoládéval és szőlőszemekkel, míg az oldalát pirított mandulával tovább ékesítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.