Holland áfonyás csokoládétorta
Elkészítés módja
1. A tojások sárgáját 2 evőkanál cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük. A kétféle tojásos masszát lazán összeforgatjuk, miközben apránként a kakaós lisztet is hozzáadjuk. Az olvasztott vajat belecsurgatjuk.
2. Egy 23 centi átmérőjű torta karikát sütőpapírral bélelt tepsire teszünk. A forma oldalát is bevonjuk a papírral, majd megtöltjük a masszával, és előmelegített sütőben, közepes lánggal kb. 45 percig sütjük. Megvárjuk amíg kihűl, majd lapjába két részre vágjuk.
3. A krémhez a pudingot a tasakon található előírás szerint megfőzzük, majd kihűtjük. A túrót szitán áttörjük a pudinggal simára keverjük, a negyed részét félre tesszük a díszítéshez.
4. A csokoládéforgácsot, és az áfonyát beleforgatjuk. A krémet a tortalap aljára kenjük, majd a másik lappal befedjük. Tetejét a félre tett krémmel megkenjük és áfonyával díszítjük. Hűtőszekrényben jól behűtjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.