Narancsos túrótorta

Elkészítés módja
1. Először a tölteléket készítjük el. Ehhez a túrót szitán áttörjük. A tejszínt, a tojásokat, a cukrot, a reszelt narancshéjat, a narancslevet meg a vaníliás cukrot is hozzáadjuk.
2. A tésztához való puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint és cukrot fakanállal kikeverjük. A tojást meg a lisztet csipetnyi sóval hozzáadjuk és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. A tortaformát kikenjük, majd a tésztával kibéleljük. A tészta egy kicsit ragadós, ezért lisztes kézzel nyomkodjuk a formába, sodrófával ne próbáljuk nyújtani, mert nem fog menni!
3. A túrótölteléket egyenletesen rásimítjuk és a tortát előmelegített sütőben, közepes lánggal (175 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 1 órán át sütjük, majd hagyjuk kihűlni, s csak ezután szeleteljük. Tejszínhabbal és narancsszeletekkel is díszíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.