Amerikai sajttorta
Elkészítés módja
1. A tésztához a vajat egy lábasban fölolvasztjuk, a morzsát és a cukrot beleszórjuk. Jól elkeverjük, majd ezt a morzsás masszát egyenletesen egy 24 centi átmérőjű, kivajazott tortaformába nyomkodjuk.
2. A krémhez a tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A citromlével és a vaníliás cukorral ízesítjük, a tejföllel meg a krémsajttal simára keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, az előzőekbe forgatjuk, azután a tésztára öntjük. Alufóliával letakarjuk, de vigyázzunk, ne érjen a sajtos krémhez.
3. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (150 °C; légkeveréses sütőben 140 °C) 1 óra 10 percen át sütjük. Ekkor a sütőt elzárjuk, a tortáról a fóliát leemeljük, de a tésztát a zárt sütőben hagyjuk kihűlni.
4. Egy éjjelen át letakarva a hűtőszekrényben dermesztjük. Tálaláskor a tetejére kemény habbá vert tejszínt simítunk, végül forró vízbe mártott késsel cikkekre szeljük, és tányérra rakjuk. Málnaszörppel körülöntve kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.