Gyümölcstorta

Elkészítés módja
1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral 4-5 perc alatt fehéredésig keverjük. Az olvasztott vajat vagy margarint belecsorgatjuk, a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is.
2. Egyenletesen egy kikent, belisztezett, gyümölcstortaformába simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 25-30 percig sütjük. Ha a második tésztát választjuk, akkor azt is ugyanígy kell elkészíteni.
3. A pudingporból a cukorral és a tejjel az előírás szerint pudingot főzünk. Még melegen a tortalapra simítjuk. Ha eperízű pudinggal készítettük, akkor piros gyümölcsökkel, ha vaníliásat főztünk, akkor kivi-, banán- és narancsszeletekkel kirakjuk.
4. Dermedni hagyjuk, végül az előírás szerint elkészített zselével – a vaníliásat a színtelennel, az epreset a pirossal – bevonjuk. Ha megkocsonyásodott, tejszínhabbal díszítjük.
Régebben a fiamnak mindig ilyen tortát kellett sütni a szülinapjára.Nagyon szerette.