Joghurttorta zselével

Elkészítés módja
1. Először megsütjük a piskótát. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a kétféle cukrot is beledolgozzuk. A citromlével és a rummal ízesítjük, majd 3 deci joghurtot hozzáadunk.
2. A zselatint a maradék 1 deci joghurtba szórjuk, és a tűzre téve kevergetve addig melegítjük, míg teljesen föl nem oldódik benne. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, azután a joghurtos tejszínhabba forgatjuk. Egyenletesen a már kihűlt piskótára simítjuk, hűtőszekrényben 1-2 óra alatt megdermesztjük.
3. A zseléport az előírás szerint a cukorral és a vízzel fölforraljuk, majd amikor már csak langyos, a torta tetejére öntjük. Hűtőszekrényben hagyjuk kocsonyásodni.
4. Tálaláskor a tortát forró vízbe mártott késsel a forma mentén belül körbevágjuk, azután le is csatoljuk róla. A torta tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Joghurttorta zselével recepthez fűződő történet, jótanács
A tortazselé finomabb ha víz helyett rostos gyümölcslével főzzük, de kerülhet bele egy kevés vörösbor is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.