Epres túrótorta

Elkészítés módja
1. A zselatint a tejbe szórjuk, majd kevergetve fölforraljuk, ezalatt a zselatin elolvad benne. Megvárjuk, amíg langyosra hűl.
2. A túrót merülőmixerrel kikeverjük, de még simább lesz, ha szitán átpasszírozzuk. Ezután a puha (szoba hőmérsékletű) vajjal vagy margarinnal, a porcukorral, a tojássárgájával és a tejes zselatinnal simára keverjük.
3. Egy tortaforma belsejét folpackkal kibéleljük. Az epret kicsumázzuk, a forma alját kirakjuk vele. A zselatinos túrókrémet rásimítjuk.
4. A babapiskótával úgy rakjuk ki a tetejét, hogy minél jobban kitöltse, ehhez ha kell, néhányat össze is törhetünk. A rummal meglocsoljuk, majd letakarjuk és betesszük a hűtőszekrénybe néhány órára.
5. Tálaláskor egy tálra borítjuk, és a folpackot lehúzzuk róla. Forró vízbe mártott késsel cikkekre vágjuk. Tálalhatunk hozzá tejszínhabot is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.