Hunyadi-torta
Elkészítés módja
1. A tésztához a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. Ezután a fölengedett és áttört gesztenyemasszát, a vaníliás cukrot és a rumot is hozzáadjuk.
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a kristálycukrot is beledolgozzuk. Óvatosan a gesztenyés masszába forgatjuk. Egy nagy tepsit kikenünk, kilisztezünk, egy 23 centi átmérőjű tortakarikát rányomunk. Ennek a mintájára elsimítjuk a massza egyötödét.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 10 percig sütjük. A maradék masszából ugyanígy még 4 tortalapot sütünk.
4. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a habfixálót és a cukrot is beledolgozzuk. A tortalapokat ezzel a tejszínnel egymásra rétegezzük úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Hűtőszekrényben 1 órán át dermesztjük.
5. Ezután a tetejét olvasztott csokoládéval bevonjuk, és késsel azonnal kijelöljük a szeletek helyét, különben a puha tészta és töltelék törik, amikor fölszeleteljük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.