Oroszkrém torta

Oroszkrém torta recept
Hozzávalók
•  egy 7 tojásból sütött kerek piskótatortalap (receptjét lásd külön)
a krémhez:
•  10 dkg mazsola
•  1 csomag (4 dkg) főzni való vaníliaízű pudingpor
•  4 dl tej
•  4 púpozott evőkanál kristálycukor
•  0.5 dl rum
•  4 dl habtejszín
•  1 púpozott evőkanál zselatinpor
a díszítéshez:
•  2 dl habtejszín
•  1 csomag habfixáló
az oldalára:
•  10 dkg durvára darált mandula vagy dió
•  esetleg piskótamorzsa (lehet vegyesen is)

Elkészítés módja

1. A munkát a piskóta sütésével vagy vásárlásával kezdjük. A mazsolát kb. 1 deci vízben fölforraljuk, majd leszűrjük, leöblítjük és lecsöpögtetjük.

2. A pudingport a tejjel meg a cukorral kis lángon, habverővel szorgalmasan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve beleszórjuk a mazsolát, a rummal ízesítjük, és megvárjuk, amíg kihűl. 3 deci tejszínt kemény habbá verünk. A zselatint a maradék 1 deciben kevergetve fölforraljuk. Ha elolvadt benne, akkor jó.

3. Kissé hűlni hagyjuk, de mielőtt megdermedne, óvatosan a tejszínhabba forgatjuk. A vaníliakrémet habosra keverjük, majd a habot óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk.

4. A piskótatortát lapjában három egyenlő részre vágjuk, és az alsót egy papírral körben kibélelt tortakarikába fektetjük (a papírnak a tortakarika pereménél magasabbnak kell lennie, csak így lehet megtölteni a tortát úgy, hogy a krém ne folyjon ki belőle). A mazsolás-tejszínes krémből 2 evőkanálnyit – lehetőleg úgy, hogy mazsola ne legyen benne – félreteszünk, a többit elfelezzük, és egy adagot egyenletesen a piskótára kenünk.

5. Tortalap, a maradék krém, majd újból piskótalap következik. A félretett 2 evőkanálnyi krémet a tetejére kenjük, és letakarva, hűtőszekrényben 3-6 órán át dermesztjük, de még jobb, ha egész éjjelre benne hagyjuk.

6. A díszítéshez a tejszínt fölverjük, a habfixálóval keményítjük. Egy keveset a torta oldalára kenünk belőle, így jobban rátapad a mandula vagy a dió, illetve ami ide kerül.

7. A maradék tejszínt csillagcsöves habzsákból a torta tetejére nyomjuk. Rövid ideig hűtőszekrényben dermesztjük; végül forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

A leírásban szereplő Oroszkrém torta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta, oroszkrém torta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.