Epertorta

Epertorta recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  4 nagy tojás
•  26 dkg porcukor
•  1-1 dl víz és olaj
•  fél csomag sütőpor
•  26 dkg finomliszt
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
•  finomliszt
a krémhez:
•  25 dkg eper (fagyasztott is lehet)
•  1 csomag (4 dkg) főzni való eperízű pudingpor
•  1 csomag (2.5 dkg) zselatinpor
•  7-8 evőkanál kristálycukor
•  2 csomag vaníliás cukor
•  4 dl habtejszín
a tetejére:
•  25 dkg eper (fagyasztott is lehet)
•  1 csomag (1.2 dkg) piros tortazselépor
•  2-3 evőkanál kristálycukor
•  fél kiskanál citromlé
az oldalára:
•  2 dl habtejszín

Elkészítés módja

1. A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával 4-5 perc alatt krémesre keverjük. A vizet és az olajat hozzáadjuk, a sütőporral összekevert lisztet beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk, majd óvatos mozdulatokkal az előzőekbe forgatjuk.

2. Egy 24-26 centis tortaformát kikenünk, belisztezünk, a masszával megtöltjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 perc alatt megsütjük.

3. A krémhez való epret kicsumázzuk, turmixoljuk; ha fagyosat használunk, azt fölengedve, levével mixeljük. 4 decinek kell lennie, ha kevesebb, vízzel pótoljuk. A pudingport, a zselatint, a cukrot és a vaníliás cukrot hozzáadjuk, kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük.

4. A tejszínt kemény habbá verjük, majd kanalanként hozzáadva a már csak langyos eperkrémet, tovább habosítjuk. A tortakorongot lapjában két részre vágjuk, majd a tortaformába visszatéve, a fele krémmel megtöltjük. A többi a tetejére kerül.

5. A díszítésnek szánt epret tisztítás után belenyomkodjuk, a nagyobb szemeket félbevágva rakjuk bele. Hűtőszekrényben dermesztjük 1 órán át.

6. A tortazseléport 3 deci vízzel kevergetve fölforraljuk, a cukorral és a citromlével ízesítjük. Ha már csak langyos, a torta tetejére öntjük. Dermedni hagyjuk, végül a torta oldalát tejszínhabbal bevonjuk.

Epertorta recepthez fűződő történet, jótanács

Könnyen előfordulhat, hogy a torta magasabb lesz a formánál. Azért, hogy a tetejéről ne folyjon le a zselé, a formát belülről alufóliával vagy kartonpapírral magasítsuk meg.

A leírásban szereplő Epertorta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta, epertorta) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.