Málnás ananászalagút
Elkészítés módja
1. Az ananászt lecsöpögtetjük. Levéből 6 decinyit kimérünk, fölforraljuk. A zselatint kevergetve beleszórjuk, és kis lángon főzzük 1-2 percig, hogy fölolvadhasson. Hűlni hagyjuk, és amikor már csak langyos, a leszárogatott ananászkarikákat beleforgatjuk, tálcára rakjuk, dermedni hagyjuk. Ezután újra az ananászos zselébe mártjuk a gyümölcskarikákat. Ha a zselé időközben megkocsonyásodott volna, tűzre téve langyosítsuk meg kissé , ám ezúttal már úgy, hogy egymásra rétegezzük. Ilyen sok ananászkarika azonban könnyen eldőlhet, így nagyszerű a következő megoldás is. Egy magas peremű tepsire tesszük a nagy fakanalat, az ananászkarikákat pedig a nyelére húzzuk föl egymás mellé éppen úgy, mint egy nyársat, s jól egymáshoz nyomjuk. Hűtőszekrényben dermedni hagyunk.
2. A málnát akár fagyosan is turmixgépbe rakjuk. A maradék ananászos zseléből 8 evőkanálnyit ráöntünk, turmixoljuk. Könnyen előfordulhat, hogy pillanatok alatt kocsonya lesz belőle, különösen, ha a málna fagyos volt. Ilyenkor melegítsük vissza, de éppen csak annyira, hogy az ananászhenger közepébe tölthessük. Hűtőszekrénybe tesszük, hadd kocsonyásodjon meg.
3. A piskótához a tojások fehérjét a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A tojások sárgáját egyharmadnyi cukorral sűrűn folyósra keverjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot, közben pedig beleszitáljuk a lisztet. Sütőpapírral bélelt nagytepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 18 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk.
4. Megfőzzük a málnakrémet. Ehhez a pudingport a kristálycukorral, a tejjel, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával keverve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, majd habosra keverjük. A szobahőmérsékleten fölengedett málnát villával összetörjük vagy mixerrel pürésítjük, a tejes krémbe keverjük. A puha (szobahőmérsékletű) vajat a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a málnakrémet.
5. A piskótát négy részre vágjuk. A málnakrém háromnegyedével kettőt megkenünk, a másik két tésztalapot ráillesztjük. A maradék krémmel vékonyan megkenjük a tetejét és az oldalát is. Hűtőben dermedni hagyjuk.
6. Az ananászhengert kettévágjuk, s vágott felével lefelé a tésztára fektetjük, egy kicsit rá is nyomkodjuk. A marcipánt vékonyra ellapítgatjuk, a tészta oldalához nyomkodjuk úgy, hogy a tetejére, az ananászig is rálógjon. Villával bebordázzuk, dermedni hagyjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.