Sárgarépatorta

Elkészítés módja
1. A tésztához a cukrot a tojásokkal meg a vaníliás cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel 4-5 perc. Csipetnyit megsózzuk, a tejszínt meg az olvasztott vajat (margarint) belecsorgatjuk.
2. A sárgarépát megtisztítjuk, finomra reszeljük, és a dióval meg a finomra vágott narancshéjjal elkeverjük, majd a tojásos masszához adjuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekbe dolgozzuk.
3. Egy 23 centi átmérőjű tortaformát kikenünk, a masszával megtöltjük. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 1 óra 20 percig sütjük. Elkészültét a beleszúrt tűvel ellenőrizhetjük, majd megvárjuk, amíg kihűl.
4. A tetejére szánt porcukrot a mézzel meg a vajjal (margarinnal) kevergetve fölolvasztjuk, és a torta tetejére kenjük. Rövid ideig dermesztjük. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, a 0,5 deci vízben föloldott zselatint belecsorgatjuk, és a torta tetejére kenjük. Hűtőszekrénybe téve megvárjuk, amíg megköt.
5. A répát megtisztítjuk, hosszában vékonyan fölszeleteljük, majd hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Cukros vízben 2 percig főzzük, leszűrjük, és a torta tetejére szórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.