Fekete-erdei meggytorta

Elkészítés módja
1. A piskótát lapjában 3 részre vágjuk. A meggylevet a pudingporral meg a cukorral kevergetve sűrű krémmé főzzük, és a tűzről lehúzva hozzáadjuk a kimagozott meggyet.
2. A zselatint 1 deci hideg vízbe áztatjuk, majd addig melegítjük, amíg föl nem oldódik benne. Kissé hűlni hagyjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé a cukrot is hozzáadjuk. A zselatint belecsorgatjuk, és gyorsan a torta töltéséhez fogunk.
3. Ehhez a kétféle masszát külön-külön sima csővel ellátott habzsákba töltjük, de a tortát némi ügyességgel enélkül – kiskanállal adagolva a krémeket – is megtölthetjük. 2 tortalapot egymás mellé teszünk, és a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, azonos magasságban rányomjuk úgy, hogy a tejszínesből a torta oldalára meg tetejére is maradjon.
4. Ezután a két lapot a krémes felükkel fölfelé egymásra tesszük, az üres tortalapot ráborítjuk. A félretett tejszínnel a torta oldalát és tetejét vékonyan bevonjuk, majd hűtőszekrényben 3-4 órán át dermesztjük.
5. A torta oldalára csokoládéforgácsot tapasztunk, tetejét tejszínhabbal meg szeletenként egy szem kimagozott meggybefőttel díszítjük. Jó, ha a torta tetejére kerülő habot is megkötjük habfixálóval vagy zselatinnal, utóbbiból 1 csapott kiskanálnyi szükséges.
Fekete-erdei meggytorta recepthez fűződő történet, jótanács
Nincs az a sima cső, amelyiken a meggyszemek egészben átférnének. Ha ezzel dolgozunk, vágjuk negyedekbe a gyümölcsöt, vagy pedig utólag, egészben nyomkodjuk a már tortalapon lévő krémbe. Újabban a kétféle krém mellé még egy harmadikat is a tortába rétegeznek: olvasztott csokoládéval ízesített, egy kevés zselatinnal kötött tejszínhabot vagy hagyományos csokoládékrémet.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.