Túrós-barackos daratorta

Elkészítés módja
1. A tejet a vaníliás cukorral ízesítjük, és felforraljuk. A búzadarát beleszórjuk, majd állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva langyosra hűtjük, majd az áttört túrót, a cukrot és a puffasztott rizs belekeverjük.
2. A citromhéjjal fűszerezzük, majd egy vajjal kikent, morzsával behintett kerek tűzálló tálba simítjuk.
3. A lecsöpögtetett barackot vékony cikkekre vágjuk, és a gríz tetejére rakjuk, kissé bele is nyomkodjuk.
4. A tálat 200°C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt megsütjük. Ezalatt a barack kissé megpuhul, és a gríz is szépen megsül.
5. Tálaláskor cikkekre vágjuk és porcukorral meghintjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.