Házi kifli
Elkészítés módja
1. Az élesztőt elmorzsoljuk és cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
2. A liszttel elkeverjük a sót, hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a többi tejjel jól eldolgozzuk.
3. Utoljára hozzáadva, a langyos vajjal szép fényesre dagasztjuk.
4. A tésztát enyhén lisztezett munkalapra tesszük és két cipóra osztjuk.
5. A cipókat egyenként kör alakúra kinyújtjuk és 4 cikkre vágjuk.
6. A cikkek felső felétől lefelé, még vékonyabbra nyújtva feltekerjük őket és sütőpapíros tepsire tesszük. 210 fokra előmelegítjük a sütőt.
7. A sütő aljába egy edényben vagy tepsiben vizet teszünk.
8. A kifliket lekenjük langyos tejjel és 15 perc alatt megsütjük.
9. A kifli kelesztést nem igényel, elég annyi idő nekik amíg a sütő bemelegszik.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Köszönöm szépen Manócska.
Nagyon finom,már többször megsütöttem.
Nagyon jól néz ki, :)