Belga trüffel-krémes torta

Belga trüffel-krémes torta recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  40 dkg finomliszt
•  7 dkg cukrozatlan kakaópor
•  1 kávéskanál szódabikarbóna
•  1.5 teáskanál sütőpor
•  1 csipet só
•  8 dkg étcsokoládé
•  12 dkg vaj
•  20 dkg cukor
•  12 dkg ricotta
•  3 db tojás
•  2 dl víz
•  1 kávéskanál vaníliaesszencia
•  2 evőkanál Amaretto likőr

Elkészítés módja

1. Keverjük össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a csipet sót egy tálban.

2. A csokit olvasszuk meg gőz felett, és hagyjuk langyosra hűlni.

3. Amíg hűl, addig keverjük a szoba hőmérsékletű vajat habosra a cukorral, dolgozzuk bele a friss krémsajtot, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat.

4. Adjuk a langyosra hűlt csokit, a vaníliaesszenciát és az Amaretto likőrt is a sajtos-cukros-vajas keverékhez.

5. Adagoljuk hozzá folyamatos kevergetés mellett a kakaós-lisztet, és hígítsuk a langyos vízzel.

6. Öntsük lisztezett-vajazott tortaformába a masszát, és süssük készre 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt. (Tűpróba ajánlott, és ne nyissuk ki a sütőt az első 20 percben , mert a tészta összeesik) Amíg a tészta sül, készítsük el a trüffel-krémet.

7. A tejszínbe tördeljük bele a csokit, forraljuk fel.

8. Amikor langyosra hűlt keverjük bele a két tojássárgát.

9. Hűtsük ezután teljesen hidegre (3-4 óra minimum a hűtőben), majd verjünk kézimixerrel nagyon kemény krémet belőle. (Ha nincs teljesen lehűtve, soha nem fogjuk tudni olyan keményre verni, hogy megtartsa a tortalapokat!) Ha a piskóta elkészült, várjuk meg, hogy langyosra hűljön.

10. Vágjuk vízszintesen legalább három, de inkább négy lapra (attól függően, hogy mekkorára nőtt meg a sütőben.) Kenjük a krémet a lapok közé, (oldalra és a tetejére nem kell kenni, mert oda a máz kerül).

11. A mázhoz olvasszuk fel a csokit gőz felett, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd keverjük el benne a szobahőmérsékletű vajat, és vigyük fel egyenletesen a torta oldalára illetve a tetejére.

12. Oldalt borítsuk be a tortát a mozsárban durvára tördelt mogyoróval, amit előzetesen száraz serpenyőben 1-2 percig pörköltünk (így finom lesz a tortánk illata).

13. Végül díszítsük fel a tortánk tetejét sótlan, durván összetördelt pisztáciával, vagy aranylevéllel.

A leírásban szereplő Belga trüffel-krémes torta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (torta, krémes) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Belga trüffel-krémes torta recept - 1 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #9904 2016. 03. 12. 22:14 Válasz

    Jól néz ki!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Belga trüffel-krémes torta recept - 1 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #9904 2016. 03. 12. 22:14 Válasz

    Jól néz ki!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.