Pudingos, túrós tekercs
Elkészítés módja
1. Az élesztőt 1 dl tejjel és egy kevés cukorral futtassuk fel.
2. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat és a puha margarint.
3. A tésztát dolgozzuk össze és meleg helyen letakarva hagyjuk kelni 1 órát. Közben készítsük el a tölteléket.
4. A pudingport keverjük simára a cukrokkal és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet főzzük sűrűre.
5. Keverjük hozzá a megmosott, és lecsepegtetett mazsolát, majd a szitán áttört túrót.
6. Mikor megkelt a tésztánk, nyújtsuk ki fél cm vastagságúra, kenjük meg a töltelékkel és tekerjük fel.
7. Előmelegített sütőben, szilikonnal bélelt sütőlapon süssük meg a 2 cm vastagságúra felvágott csigákat.
8. A tetejüket kenjük le felvert tojással. 170 fokon, kb. 15-20 perc alatt megsülnek. Ne helyezzük őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek.
9. Porcukorral megszórva tálaljuk.
10. Frissen a legfinomabb!
Pudingos, túrós tekercs recepthez fűződő történet, jótanács
Kb. 18 db lesz belőle.
Nagyon guszta!