Zöldalmás sütemény
Elkészítés módja
1. A tojásokat feltörjük, a fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.
2. A fehérjét egy keverőtálba öntjük, a csipet sóval, a vaníliás cukorral, a citromlével felverjük, majd apránként beledolgozzuk a cukrot is.
3. Ezután egyesével belekeverjük a tojássárgákat, végül óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet is.
4. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 perc után visszavesszük a hőfokot kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Lekapcsoljuk a sütőt és még egy kicsit bent hagyjuk a formát a nyitott ajtó mellett.
5. Ha kihűlt a piskóta kettévágjuk.
6. Az almát megpucoljuk és lereszeljük. Kinyomkodjuk a levét, majd a cukorral és a citromlével kb.10 perc alatt összefőzzük.
7. A puha margarint kihabosítjuk a porcukorral, majd apránként beledolgozzuk a túrót is és krémesre keverjük.
Elkészítjük a zselét.8. A vaníliásé pudingokat csomómentesre keverjük a cukorral, az aromával és kevés almás üdítővel.
9. Majd a többi almás üdítővel együtt sűrűre felfőzzük.
10. Az egyik piskótalapot megkenjük az almás töltelék, majd a túrós töltelék felével és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. (célszerű a fagyasztóba tenni, hogy gyorsabban végezzünk.) Amint kellően megdermedt kivesszük, és rásimítjuk a zöld zselé felét és ismét 10 percre hidegre tesszük.
11. Ha a zselé megkötött, rásimítjuk a maradék almás majd túrós tölteléket, rátesszük a második piskótalapot, és bevonjuk a megmaradt zöld zselével.
12. Hűtőbe tesszük, hogy szépen megdermedjen.
13. Kockákra vágva kínáljuk.
Zöldalmás sütemény recepthez fűződő történet, jótanács
Saját recept
KÖSZÖNÖM ,SAJÁT RECEPT
Jó kis recept! Gratulálok!