Tárkonyos palócleves

Tárkonyos palócleves recept
Hozzávalók
•  40 dkg sertéslapocka
•  1 db vöröshagyma
•  3 gerezd fokhagyma
•  1/2 dl olaj
•  őrölt paprika
•  1 db zöldpaprika
•  1 db paradicsom
• 
•  őrölt bors
•  2 db babérlevél
•  tárkony
•  30 dkg burgonya
•  10 dkg sárgarépa
•  10 dkg fehérrépa
•  50 dkg zöldbab
•  majoránna
•  1 csipet kömény
•  3 dl tejföl
•  1 evőkanál liszt
•  1 csokor petrezselyem
•  3 csepp ecet

Elkészítés módja

1. A finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát olajon üvegesre pároljuk.

2. Hozzáadjuk a felkockázott húst és megpirítjuk.

3. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük egy kevés vízzel és visszatesszük a tűzre.

4. Hozzáadjuk a felaprított zöldpaprikát és a paradicsomot. Sóval, borssal, babérlevéllel és tárkonnyal ízesítjük. Takarék lángon lefedve főzni kezdjük.

5. A burgonyát és a répát megtisztítjuk és felkockázzuk, a zöldbabot feldaraboljuk.

6. Amikor a hús félpuha, hozzáadjuk a zöldbabot és a répát, felengedjük kb. 1,5 liter vízzel, és majorannával, köménnyel ízesítjük. Kb. 15 perc múlva hozzáadjuk a burgonyát és teljes puhulásig főzzük.

7. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és hőkiegyenlítés után a leveshez adjuk.

8. Újraforraljuk, és bőven megszórjuk felaprított friss petrezselyemmel.

9. Végül pár csepp ecettel pikánsra ízesítjük.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.