Kakaós-vaníliás csiga
Elkészítés módja
1. Az élesztőt belemorzsoljuk 1 dl langyos, cukros tejbe és felfuttatjuk.
2. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót és a cukrot.
3. Közepébe öntjük a megkelt élesztőt, a tojást beleütjük és a többi hozzávalókkal együtt jól kidagasztjuk.
4. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
5. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon téglalap alakúra nyújtjuk. (Kb. 3 mm) A kinyújtott tésztát étolajjal lekenjük, cukorral megszórjuk és a kakaóport rászitáljuk, majd jó szorosan feltekerjük.
6. A rudat 1,5 cm-es darabokra felszeleteljük, majd sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk a darabokat.
7. A csigák oldalát étolajjal lekenjük és 20 percig még kelesztjük.
8. A sütőt 180 fokra felmelegítjük.
9. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk.
10. A tepsit betoljuk a sütőbe (sütés közben kétszer meglocsoljuk a cukros tejjel) és 25 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon jól néz ki! Szeretjük! :)