Sült nyúl

Sült nyúl recept
Hozzávalók
•  1 kg nyúlhús (comb és mell)
• 
•  2 fej fokhagyma
•  mangalica zsír

Elkészítés módja

1. A combot és mellet besózom és kis időre félreteszem.

2. Egy tepsibe zsírt teszek és egy nagy pohár vizet, majd beleteszem a húst.

3. Alufóliával letakarom és közepes lángon elkezdem párolni.

4. Amikor a hús megpuhult, leveszem a fóliát és elkezdem pirítani.

5. Aikor majdnem kész, beleszórom a fokhagymagerezdeket és készre sütöm.

Sült nyúl recepthez fűződő történet, jótanács

Köret bármi lehet (krumpli, rizs, saláta...)

A leírásban szereplő Sült nyúl recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Sült nyúl recept - 13 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #5853 2013. 06. 03. 22:02 Válasz

    Köszönöm Marcsi. Így vagyok vele én is.

  2. Domján Mária
    Domján Mária #5838 2013. 06. 03. 10:13 Válasz

    A nyúl hússal nekem is vannak gyerekkori emlékeim.
    én is elhittem, hogy pipi húst fogyasztottam nagyon finom pörkölt formában.
    Ha vissza gondolok azért nagyon finom volt. De akkor haragudtam érte mert sajnáltam a nyuszkót
    Azóta már változott a helyzet .Gratulálok nagyon jól néz ki a tányéron

  3. manócska
    manócska #5831 2013. 06. 02. 22:42 Válasz

    Jó lenne, de sajnos nem lehet. Így hát maradnak az emlékek:))

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #5829 2013. 06. 02. 21:22 Válasz

    Hát,igen, jó kis emlékek.
    Jó lenne visszapergetni az időt.

  5. dugódani
    dugódani #5828 2013. 06. 02. 21:22 Válasz

    Mondom én, hogy máshol is kombinálva volt a kétféle hús.

  6. manócska
    manócska #5826 2013. 06. 02. 21:17 Válasz

    Köszönöm Edit! Gyerekkoromban nekünk is voltak nyulaink. Mi is sokféleképpen ettük.(rántva,sütve,pörköltnek) de igazából ami ízlett nagyon, az a Bátyám féle bográcsos pörkölt. Mennyei volt:))

  7. Vassné Edit
    Vassné Edit #5822 2013. 06. 02. 20:20 Válasz

    Nagyon guszta!
    Imádom a nyúlhúst,csak ritkán jutok hozzá.
    Paprikásan szoktam elkészíteni inkább,de sütve is.
    Elmesélem,egy kis emlék már...
    Amikor gyerekek voltunk,1 csirke ,1 nyúl volt a vasárnapi ebéd rántva.
    Én,nem szeretettem vagyis meg sem akartam kóstolni a nyulat.
    Hát,bőr nélküli volt a rántott húsom,amit anyukám elém tálalt ebédkor.
    Kérdezem tőle,amikor már jó étvággyal elfogyasztottam,miért nem volt bőr rajta.
    Akkor mondta meg,hogy nyulat ettem.
    Azóta is kedvelem.

  8. manócska
    manócska #5815 2013. 06. 02. 19:20 Válasz

    Nyugodtan megkóstolhatod, nagyon finom. Íze hasonlít a csirkére.

  9. dugódani
    dugódani #5811 2013. 06. 02. 19:15 Válasz

    Igazán jól mutat a tányéron. Mivel gyerekként nem nagyon rajongtam valamiért a nyúlért, így a nagymamám mindig csirkemellel kombinálta fasírozottként. De ez így nagyon gusztusos.

  10. manócska
    manócska #5805 2013. 06. 02. 17:31 Válasz

    Így igaz karperec.

  11. karperec
    karperec #5803 2013. 06. 02. 17:27 Válasz

    Nem bonyolult ez sem, de az eredmény önmagáért beszél!

  12. manócska
    manócska #5799 2013. 06. 02. 17:24 Válasz

    Köszönöm, és nagyon finom is:)

  13. Mesyke
    Mesyke #5796 2013. 06. 02. 17:21 Válasz

    Nagyon jól néz ki:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Sült nyúl recept - 13 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #5853 2013. 06. 03. 22:02 Válasz

    Köszönöm Marcsi. Így vagyok vele én is.

  2. Domján Mária
    Domján Mária #5838 2013. 06. 03. 10:13 Válasz

    A nyúl hússal nekem is vannak gyerekkori emlékeim.
    én is elhittem, hogy pipi húst fogyasztottam nagyon finom pörkölt formában.
    Ha vissza gondolok azért nagyon finom volt. De akkor haragudtam érte mert sajnáltam a nyuszkót
    Azóta már változott a helyzet .Gratulálok nagyon jól néz ki a tányéron

  3. manócska
    manócska #5831 2013. 06. 02. 22:42 Válasz

    Jó lenne, de sajnos nem lehet. Így hát maradnak az emlékek:))

  4. Vassné Edit
    Vassné Edit #5829 2013. 06. 02. 21:22 Válasz

    Hát,igen, jó kis emlékek.
    Jó lenne visszapergetni az időt.

  5. dugódani
    dugódani #5828 2013. 06. 02. 21:22 Válasz

    Mondom én, hogy máshol is kombinálva volt a kétféle hús.

  6. manócska
    manócska #5826 2013. 06. 02. 21:17 Válasz

    Köszönöm Edit! Gyerekkoromban nekünk is voltak nyulaink. Mi is sokféleképpen ettük.(rántva,sütve,pörköltnek) de igazából ami ízlett nagyon, az a Bátyám féle bográcsos pörkölt. Mennyei volt:))

  7. Vassné Edit
    Vassné Edit #5822 2013. 06. 02. 20:20 Válasz

    Nagyon guszta!
    Imádom a nyúlhúst,csak ritkán jutok hozzá.
    Paprikásan szoktam elkészíteni inkább,de sütve is.
    Elmesélem,egy kis emlék már...
    Amikor gyerekek voltunk,1 csirke ,1 nyúl volt a vasárnapi ebéd rántva.
    Én,nem szeretettem vagyis meg sem akartam kóstolni a nyulat.
    Hát,bőr nélküli volt a rántott húsom,amit anyukám elém tálalt ebédkor.
    Kérdezem tőle,amikor már jó étvággyal elfogyasztottam,miért nem volt bőr rajta.
    Akkor mondta meg,hogy nyulat ettem.
    Azóta is kedvelem.

  8. manócska
    manócska #5815 2013. 06. 02. 19:20 Válasz

    Nyugodtan megkóstolhatod, nagyon finom. Íze hasonlít a csirkére.

  9. dugódani
    dugódani #5811 2013. 06. 02. 19:15 Válasz

    Igazán jól mutat a tányéron. Mivel gyerekként nem nagyon rajongtam valamiért a nyúlért, így a nagymamám mindig csirkemellel kombinálta fasírozottként. De ez így nagyon gusztusos.

  10. manócska
    manócska #5805 2013. 06. 02. 17:31 Válasz

    Így igaz karperec.

  11. karperec
    karperec #5803 2013. 06. 02. 17:27 Válasz

    Nem bonyolult ez sem, de az eredmény önmagáért beszél!

  12. manócska
    manócska #5799 2013. 06. 02. 17:24 Válasz

    Köszönöm, és nagyon finom is:)

  13. Mesyke
    Mesyke #5796 2013. 06. 02. 17:21 Válasz

    Nagyon jól néz ki:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.