Sült nyúl
Elkészítés módja
1. A combot és mellet besózom és kis időre félreteszem.
2. Egy tepsibe zsírt teszek és egy nagy pohár vizet, majd beleteszem a húst.
3. Alufóliával letakarom és közepes lángon elkezdem párolni.
4. Amikor a hús megpuhult, leveszem a fóliát és elkezdem pirítani.
5. Aikor majdnem kész, beleszórom a fokhagymagerezdeket és készre sütöm.
Sült nyúl recepthez fűződő történet, jótanács
Köret bármi lehet (krumpli, rizs, saláta...)
Köszönöm Marcsi. Így vagyok vele én is.
A nyúl hússal nekem is vannak gyerekkori emlékeim.
én is elhittem, hogy pipi húst fogyasztottam nagyon finom pörkölt formában.
Ha vissza gondolok azért nagyon finom volt. De akkor haragudtam érte mert sajnáltam a nyuszkót
Azóta már változott a helyzet .Gratulálok nagyon jól néz ki a tányéron
Jó lenne, de sajnos nem lehet. Így hát maradnak az emlékek:))
Hát,igen, jó kis emlékek.
Jó lenne visszapergetni az időt.
Mondom én, hogy máshol is kombinálva volt a kétféle hús.
Köszönöm Edit! Gyerekkoromban nekünk is voltak nyulaink. Mi is sokféleképpen ettük.(rántva,sütve,pörköltnek) de igazából ami ízlett nagyon, az a Bátyám féle bográcsos pörkölt. Mennyei volt:))
Nagyon guszta!
Imádom a nyúlhúst,csak ritkán jutok hozzá.
Paprikásan szoktam elkészíteni inkább,de sütve is.
Elmesélem,egy kis emlék már...
Amikor gyerekek voltunk,1 csirke ,1 nyúl volt a vasárnapi ebéd rántva.
Én,nem szeretettem vagyis meg sem akartam kóstolni a nyulat.
Hát,bőr nélküli volt a rántott húsom,amit anyukám elém tálalt ebédkor.
Kérdezem tőle,amikor már jó étvággyal elfogyasztottam,miért nem volt bőr rajta.
Akkor mondta meg,hogy nyulat ettem.
Azóta is kedvelem.
Nyugodtan megkóstolhatod, nagyon finom. Íze hasonlít a csirkére.
Igazán jól mutat a tányéron. Mivel gyerekként nem nagyon rajongtam valamiért a nyúlért, így a nagymamám mindig csirkemellel kombinálta fasírozottként. De ez így nagyon gusztusos.
Így igaz karperec.
Nem bonyolult ez sem, de az eredmény önmagáért beszél!
Köszönöm, és nagyon finom is:)
Nagyon jól néz ki:)