Pizzás csiga

Pizzás csiga recept
Hozzávalók
•  50 dkg liszt
•  1 csomag szárított élesztő
•  1 kiskanál só
•  3 evőkanál olívaolaj
A töltelékhez:
•  3 evőkanál olívaolaj
•  1 fej vöröshagyma
•  30 dkg csiperkegomba
• 
•  bors
•  1 csokor petrezselyem
•  3 szál kakukkfű
•  2 gerezd fokhagyma
•  2 dl házi paradicsomlé

Elkészítés módja

1. A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt, a sót és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.

2. Ezután meglocsoljuk az olívaolajjal, kidagasztjuk és konyharuhával letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

3. Közben a töltelékhez forró olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a megmosott, felszeletelt gombát és összepirítjuk.

4. Sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemmel, kakukkfűvel, rozmaringgal, fokhagymával ízesítjük, majd felöntjük a paradicsomlével és közepes lángon sűrűre főzzük.

5. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, félujjnyi vastag téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a paradicsomos-gombás raguval és szorosan felcsavarjuk, mint a bejglit.

6. Éles késsel kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tenyérrel kicsit kilapítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távolabb tesszük és ha újból megkelt, akkor 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.

A leírásban szereplő Pizzás csiga recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pizza recept, pizzás csiga) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.