Pizzás csiga
Elkészítés módja
1. A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a szárított élesztőt, a sót és annyi meleg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
2. Ezután meglocsoljuk az olívaolajjal, kidagasztjuk és konyharuhával letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
3. Közben a töltelékhez forró olívaolajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, rászórjuk a megmosott, felszeletelt gombát és összepirítjuk.
4. Sózzuk, borsozzuk, aprított petrezselyemmel, kakukkfűvel, rozmaringgal, fokhagymával ízesítjük, majd felöntjük a paradicsomlével és közepes lángon sűrűre főzzük.
5. A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, félujjnyi vastag téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a paradicsomos-gombás raguval és szorosan felcsavarjuk, mint a bejglit.
6. Éles késsel kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tenyérrel kicsit kilapítjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól távolabb tesszük és ha újból megkelt, akkor 180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.