Fonott kalács

Elkészítés módja
1. A tejet meglangyosítjuk. A felét egy pohárba öntjük, belemorzsoljuk az élesztőt, majd 1 kiskanál cukor segítségével meleg helyen kb. 15 perc alatt fölfuttatjuk.
2. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd a sóval, a vaníliás cukorral, a többi cukorral és a citrom reszelt héjával együtt összeforgatjuk.
3. Dobhatunk hozzá egy maréknyi mazsolát is. A tojást, a tojássárgáját és a felfuttatott élesztőt hozzáadjuk, majd bedagasztjuk a maradék langyos tejjel.
4. Akkor jó, ha hólyagokat vet, s könnyű, sima kelt tészta lesz belőle. Ekkor részletekben beledolgozzuk az éppen csak megolvasztott, de nem forró vajat is. A tetejét meglisztezzük, s meleg helyen nagyjából egy óra alatt duplájára kelesztjük.
5. Belisztezett gyúrólapra tesszük, elfelezzük, majd 4-4 részre vágjuk. Ezeket nagyjából 4 centi vastagságú hengerekké sodorjuk, majd négyes copffonással összefonjuk.
6. Az így kapott kalácsokat kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Meleg helyen nagyjából fél órán át kelesztjük.
7. Felvert tojással lekenjük, majd díszítőcukorral megszórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 perc alatt szép pirosra sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.