Pulykaburger
Elkészítés módja
1. A pulykahúst a reszelt sajttal, a vékonyan fölszeletelt vagy apróra vágott újhagymával, a zsemlemorzsával, a mustárral és a fokhagymával összedolgozzuk. Megsózzuk, megborsozzuk. A masszából nedves kézzel 8, egyenként ujjnyi vastag húspogácsát formálunk.
2. Egy bordázott grillsütőt vékonyan megkenünk olajjal, közepesen megforrósítjuk, és a húspogácsákat oldalanként 1-2 perc alatt megpirítjuk rajta. Ezután a sütés erősségét csökkentjük, és a húsokat oldalanként még 2-3 percig sütjük rajta, hogy biztosan átsüljenek.
3. Következhet a tálalás. A zsemléket kettévágjuk, a rostsütő lapon kicsit megmelegítjük, majd alsó felükre egy kevés majonézt kenünk. Erre félbehajtott salátalevelet fektetünk, majd rárakjuk a frissen sült húspogácsákat. Erre néhány szelet ugyancsak forró sült zöldség kerül, végül a zsemle tetejét rárakjuk. Azonnal tálaljuk.
Pulykaburger recepthez fűződő történet, jótanács
Sült zöldségek helyett vékonyan fölszeletelt avokádó is kerülhet a húsra, ebben az esetben sült krumpli helyett ízesítés nélküli gyümölcssalátát kínáljunk köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.