Darált hússal töltött burgonyaladik
Elkészítés módja
1. A burgonyát sós vízben megfőztem, majd miután kihűlt a héját lehúztam, kettévágtam és végül a közepét kivájtam. Az alját egyenesre vágtam.
2. A darált húst összekevertem a burgonyatörmelékkel, a finomra vágott hagymákkal és pépesre kikevertem.
3. Sóval, borssal fűszereztem. Hozzáadtam a frissen aprított petrezselymet és a reszelt sajtot.
4. A burgonya alsó felét étolajjal megkent, magas falú tepsibe sorakoztattam, majd 1 evőkanálnyi tölteléket tettem rá és a burgonya kalapjával lefedtem.
5. A tejfölt a tojással kikevertem és mindegyik burgonya tetejére tettem belőle, amit reszelt sajttal megszórtam.
6. Az egész tepsit alufóliával betakartam és 250 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütöttem, majd ezután az alufóliát levéve, a hőfokot 200 fokra mérsékelve, még kb. 5-6 percig sütöttem.
7. Jól behűtött uborkasalátával kínáltam.
Gusztusos!!!