Hortobágyi rakott burgonya

Elkészítés módja
1. A fölaprított vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, majd a paprikával megszórjuk, és azonnal 1 deci vízzel fölöntjük. 3-4 percig pároljuk, majd a darált húst rádobjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és kevergetve 8-10 percig pároljuk.
2. A burgonyát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk, majd enyhén sós vízben, forrástól számított 5 perc alatt félpuhára főzzük. Leszűrjük, és jól lecsöpögtetjük.
3. Egy tűzálló tálat vékonyan kivajazunk. A burgonyát és a darát húst a tejföllel összeforgatjuk, majd a kivajazott tepsibe simítjuk. Tetejét a reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegített sütőben, közepes lánggal, 25 perc alatt megsütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.