Káposztás és túrós rétes

Elkészítés módja
1. A lisztet a zsírral összekeverve elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, a tojást, az ecetet, apránként hozzácsurgatjuk a vizet és jól kidolgozzuk.
2. A kidolgozott tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk.
3. Az olvasztott zsírt összekeverjük a liszttel, majd a tésztalapra kenjük, feltekerjük és 4 darabba vágjuk.
4. Fagyasztóba tesszük fél órára, hogy kissé megdermedjen a lisztes zsír, így könnyebben dolgozhatunk a tésztával.
5. A hűtőből mindig egy darabot veszünk ki a nyújtáshoz, egyenként tepsi nagyságúra vágjuk és a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk.
6. A túrós töltelékhez a hozzávalókat összekeverjük, majd a tölteléket elfelezve két rúdba tesszük. A lapot megkenjük a fele túrós töltelékkel, feltekerjük és étolajjal kikent tepsibe helyezzük.
7. A káposztát a cukorral, sóval, borssal, zsíron alacsony lángon készre pároljuk és hagyjuk kihűlni.
8. A kihűlt káposztát a két rúdba elfelezzük. A káposztás tésztalapot fél adag tejföllel meglocsoljuk, majd a fele mennyiségű tölteléket rászórjuk és feltekerve tepsibe helyezzük.
9. A rudakat étolajjal lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt megsütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.