Almás-diós, töltött táska
Elkészítés módja
1. A burgonyát megfőzöm, áttöröm és egy kicsit megsózom.
2. Amikor kihűlt a többi hozzávalóval összegyúrom és könnyen nyújtható tésztává kidolgozom.
3. A tésztát lisztes nyújtólapon vékonyra kinyújtom és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszúrom.
4. Az almákat meghámozom, kis kockákra vágom hozzáadom a fahéjat, lekvárt és a darált diót.
5. Az egészet összekeverem, egy kiskanál segítségével mindegyik tészta közepébe teszek a töltelékből, majd a korongokat félbehajtom és a széleit lenyomkodom.
6. A darabokat sütőpapiros sütőlapra teszem, a tetejét tojással lekenem, mandulaforgáccsal megszórom, és 180 fokos sütőben, halvány pirosra megsütöm.
7. A felét forró lekvárral lekenem, míg a másik felét porcukorral megszórom.
Almás-diós, töltött táska recepthez fűződő történet, jótanács
A receptet Vassné Editkénél láttam. Én egy kicsit változtattam a tölteléken. Nagyon finom, csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm Editke a receptet.
nagyon jól néz ki!