Mákos-diós bejgli

Elkészítés módja
1. A lisztet tálba szitáljuk és elkeverjük benne az élesztőt.
2. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és jól összedolgozzuk.
3. A tésztából négy cipót formázunk és hideg helyen fél órát pihentetjük őket.
4. A töltelékhez felforraljuk a cukorral, citromhéjjal elkevert tejet, majd hozzáadjuk a mákot.
5. A mákos tölteléket fahéjjal ízesítjük.
6. A tölteléket hagyjuk kihűlni.
7. A diós tölteléknél is így járunk el.
8. A pihentetett tésztát kinyújtjuk, még pedig 20×25 cm-es téglalappá, rákenjük a tölteléket úgy, hogy a két szélére ne kerüljön.
9. A tészta szélét behajtjuk, majd feltekerjük, de nem szorosan.
10. A tészta nyújtásánál a deszkát és a tésztát ne lisztezzük! ( Én egy folpackdarabra emeltem át a félig kinyújtott tésztát, így könnyebb volt a méretet elérni.) A bejgliket egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre fektetjük, megkenjük tojássárgájával, majd hűvös helyen kb. 20 percet száradni hagyjuk.
11. Ezután tojásfehérjével kenjük meg őket és újabb 20 percet hagyjuk száradni.
12. A bejgliket több helyen megszurkáljuk, hogy a keletkező gőz ki tudjon jönni, így nem reped ki a tészta.
13. Alsó és felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 160°C (előmelegítve) Gáz: 3. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 25-30 perc
Köszönöm szépen,ahogy öregszünk bele jövünk.
Nagyon szépek! :)
Köszönöm szépen Emese.Nagyon ízlett a családnak.
Nagyon szép bejglik Editke:)