Hagymás sörkifli
Elkészítés módja
1. Az élesztőt 1 deci langyos tejbe morzsoljuk, majd beleszórjuk a cukrot, és 10 percre félretesszük.
2. A lisztet az olvasztott vajjal, a tojással, a maradék 1 deci langyos tejjel, a felfuttatott élesztővel és fél kiskanál sóval együtt tésztává dagasztjuk, majd jól kidolgozzuk.
3. Cipót formálunk belőle, belisztezzük a tetejét, majd tiszta konyharuhával letakarjuk, és kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Eközben elkészítjük a tölteléket.
4. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd a felforrósított olajon, közepes lángon megfonnyasztjuk, megsózzuk, és hűlni hagyjuk.
5. Amikor a tészta megkelt, gyúrótáblán négy részre osztjuk, egyenként meggömbölygetjük, majd 15 percre félretesszük. Ezután egyenként kb. 20 centi átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, mindegyiket 8 darab cikkre vágjuk.
6. Szélesebb oldalukra kiskanálnyi párolt hagymát halmozunk, majd a tésztát a csúcsuk felé feltekerjük és kifli alakúra hajlítjuk.
7. Ezt követően egy vajjal kikent tepsibe rakjuk. A tetejüket lekenjük felvert tojással.
8. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 25 perc alatt megsütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.