Túrós batyu

Elkészítés módja
1. A töltelékhez szükséges alapanyagokat egy tálba szórjuk, majd alaposan összekeverjük.
2. A hajtogatott, majd pihentetett élesztős vajastésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon 1 centi vastagságú téglalappá nyújtjuk.
3. Vizes ecsettel lekenjük, majd négyzetekre vágjuk. A túrós masszát úgy osztjuk el, hogy minden kis tésztadarabra ugyanannyi dió jusson.
4. A tölteléket kissé ellapítjuk. A tészta egyik csücskét, majd az ezzel átlóban lévőt is ráhajtjuk. Következik a másik két sarok.
5. Az így elkészült batyut sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Amikor mindegyik készen van, meleg helyen fél órán át kelesztjük, majd vizes ecsettel lekenjük.
6. Előmelegített sütőben a közepesnél nagyobb lánggal (220 ºC, légkeveréses sütőben 200 ºC) kb. 15 percen keresztül sütjük.
7. Mikor langyosra hűlt, porcukrot szitálunk a batyu tetejére.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.