Dédi mama almás pitéje

Dédi mama almás pitéje recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  60 dkg rétesliszt
•  10 dkg margarin
•  16 dkg zsír
•  1/2 csomag sütőpor
•  1 db tojás sárgája
•  1 evőkanál cukor
•  1 kispohár tejföl
A töltelékhez:
•  2 kg reszelt alma
•  őrölt fahéj (ízlés szerint)
•  cukor
•  darált dió az alma alá

Elkészítés módja

1. A lisztbe belekeverjük a cukrot és sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a zsírt, végül hozzáadjuk a tojás sárgáját és a tejfölt.

2. Összegyúrjuk és 2 cipóba vesszük. 1/2 órát pihentetjük, majd közepes tepsi nagyságúra kinyújtjuk mind a két cipót.

3. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük az egyik tésztát, erre darált diót szórunk és beterítjük az almával, majd rátesszük a tészta másik felét.

4. Megkenjük a tojás sárgájával és villával megszurkáljuk.

5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Dédi mama almás pitéje recepthez fűződő történet, jótanács

Van, aki az almát nyersen teszi a tésztára, én megpárolom, és úgy ízesítem fahéjjal és cukorral.
Ezt a receptet a Dédi Mamától tanultam.

A leírásban szereplő Dédi mama almás pitéje recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pite, almás pite) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Dédi mama almás pitéje recept - 13 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #9915 2016. 04. 29. 12:04 Válasz a #9914. hozzászólásra Válasz

    Kedves kobrakutya!

    Közepes tepsi, de lehet nagyobb is csak akkor vékonyabb a süti. Ki hogy szereti!
    Üdvözlettel: Manócska

  2. kobrakutya
    kobrakutya #9914 2016. 04. 27. 19:50 Válasz

    Elég nagy mennyiségek az alapanyagok. Mekkora tepsi kellett hozzá?

  3. manócska
    manócska #7246 2013. 08. 25. 18:12 Válasz

    Nagyon finom, nálunk nagyon szereti mindenki, ezért sokszor sütök.

  4. marisz57
    marisz57 #7237 2013. 08. 23. 22:55 Válasz

    Nagyon finom lehet ez az almáspite!

  5. Nándor
    Nándor #970 2013. 02. 28. 15:58 Válasz

    Imádom az almáspitét ki fogom próbálni :)

  6. manócska
    manócska #858 2013. 02. 26. 22:39 Válasz

    Köszönöm Mária és karperec.

  7. Domján Mária
    Domján Mária #809 2013. 02. 26. 12:31 Válasz

    Almás pite bármikor szerintem mindenkinek jöhet .
    Egyébként én is dióval készítem és nagy kedvenc
    manócska gratulálok

  8. karperec
    karperec #764 2013. 02. 25. 22:09 Válasz

    Akkor jó nálam a rétes, ha a tésztája majdnem olyan "linzeres"-en kemény. Ez láthatóan ott van, és a kis darált dió az alma alá még csemegével is megtoldja! Nyamm!!!
    Kedvencbe!

  9. manócska
    manócska #732 2013. 02. 25. 18:27 Válasz

    Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.Érdemes megsütni.

  10. Ágica
    Ágica #726 2013. 02. 25. 17:18 Válasz

    Nagyon jó kis recept!! :) Szép és mutatós:) Köszi

  11. Szabina
    Szabina #717 2013. 02. 25. 16:50 Válasz

    Nagyon szeretem a cukrászsüteményeket is, de a nagyiktól kapott recepteknek nincs párja. Ez a recept megy a hétvégi menühöz. Köszönöm.

  12. cherryka
    cherryka #715 2013. 02. 25. 16:49 Válasz

    Jajj, hát ebből jöhetne bármennyi! Szinte érzem a lakásban szétáradó fahéjas alma illatát... :)
    Valóban, én is mindig csak nyers almából készítettem pitét, pároltból még sosem. Persze ettől még ugyanúgy finom lehet, sőt! ;)

  13. Vassné Edit
    Vassné Edit #713 2013. 02. 25. 16:45 Válasz

    Köszönöm a receptet Manócska.
    Még réteslisztből nem sütöttem,így ebből is ki fogom próbálni.
    Én is úgy vagyok vele,hogy van amikor megpárolom az almát,van amikor meg nem.
    Szeretjük,jó kis almás.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Dédi mama almás pitéje recept - 13 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #9915 2016. 04. 29. 12:04 Válasz a #9914. hozzászólásra Válasz

    Kedves kobrakutya!

    Közepes tepsi, de lehet nagyobb is csak akkor vékonyabb a süti. Ki hogy szereti!
    Üdvözlettel: Manócska

  2. kobrakutya
    kobrakutya #9914 2016. 04. 27. 19:50 Válasz

    Elég nagy mennyiségek az alapanyagok. Mekkora tepsi kellett hozzá?

  3. manócska
    manócska #7246 2013. 08. 25. 18:12 Válasz

    Nagyon finom, nálunk nagyon szereti mindenki, ezért sokszor sütök.

  4. marisz57
    marisz57 #7237 2013. 08. 23. 22:55 Válasz

    Nagyon finom lehet ez az almáspite!

  5. Nándor
    Nándor #970 2013. 02. 28. 15:58 Válasz

    Imádom az almáspitét ki fogom próbálni :)

  6. manócska
    manócska #858 2013. 02. 26. 22:39 Válasz

    Köszönöm Mária és karperec.

  7. Domján Mária
    Domján Mária #809 2013. 02. 26. 12:31 Válasz

    Almás pite bármikor szerintem mindenkinek jöhet .
    Egyébként én is dióval készítem és nagy kedvenc
    manócska gratulálok

  8. karperec
    karperec #764 2013. 02. 25. 22:09 Válasz

    Akkor jó nálam a rétes, ha a tésztája majdnem olyan "linzeres"-en kemény. Ez láthatóan ott van, és a kis darált dió az alma alá még csemegével is megtoldja! Nyamm!!!
    Kedvencbe!

  9. manócska
    manócska #732 2013. 02. 25. 18:27 Válasz

    Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.Érdemes megsütni.

  10. Ágica
    Ágica #726 2013. 02. 25. 17:18 Válasz

    Nagyon jó kis recept!! :) Szép és mutatós:) Köszi

  11. Szabina
    Szabina #717 2013. 02. 25. 16:50 Válasz

    Nagyon szeretem a cukrászsüteményeket is, de a nagyiktól kapott recepteknek nincs párja. Ez a recept megy a hétvégi menühöz. Köszönöm.

  12. cherryka
    cherryka #715 2013. 02. 25. 16:49 Válasz

    Jajj, hát ebből jöhetne bármennyi! Szinte érzem a lakásban szétáradó fahéjas alma illatát... :)
    Valóban, én is mindig csak nyers almából készítettem pitét, pároltból még sosem. Persze ettől még ugyanúgy finom lehet, sőt! ;)

  13. Vassné Edit
    Vassné Edit #713 2013. 02. 25. 16:45 Válasz

    Köszönöm a receptet Manócska.
    Még réteslisztből nem sütöttem,így ebből is ki fogom próbálni.
    Én is úgy vagyok vele,hogy van amikor megpárolom az almát,van amikor meg nem.
    Szeretjük,jó kis almás.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.