Dédi mama almás pitéje

Elkészítés módja
1. A lisztbe belekeverjük a cukrot és sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a zsírt, végül hozzáadjuk a tojás sárgáját és a tejfölt.
2. Összegyúrjuk és 2 cipóba vesszük. 1/2 órát pihentetjük, majd közepes tepsi nagyságúra kinyújtjuk mind a két cipót.
3. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük az egyik tésztát, erre darált diót szórunk és beterítjük az almával, majd rátesszük a tészta másik felét.
4. Megkenjük a tojás sárgájával és villával megszurkáljuk.
5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Dédi mama almás pitéje recepthez fűződő történet, jótanács
Van, aki az almát nyersen teszi a tésztára, én megpárolom, és úgy ízesítem fahéjjal és cukorral.
Ezt a receptet a Dédi Mamától tanultam.
Kedves kobrakutya!
Közepes tepsi, de lehet nagyobb is csak akkor vékonyabb a süti. Ki hogy szereti!
Üdvözlettel: Manócska
Elég nagy mennyiségek az alapanyagok. Mekkora tepsi kellett hozzá?
Nagyon finom, nálunk nagyon szereti mindenki, ezért sokszor sütök.
Nagyon finom lehet ez az almáspite!
Imádom az almáspitét ki fogom próbálni :)
Köszönöm Mária és karperec.
Almás pite bármikor szerintem mindenkinek jöhet .
Egyébként én is dióval készítem és nagy kedvenc
manócska gratulálok
Akkor jó nálam a rétes, ha a tésztája majdnem olyan "linzeres"-en kemény. Ez láthatóan ott van, és a kis darált dió az alma alá még csemegével is megtoldja! Nyamm!!!
Kedvencbe!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólást.Érdemes megsütni.
Nagyon jó kis recept!! :) Szép és mutatós:) Köszi
Nagyon szeretem a cukrászsüteményeket is, de a nagyiktól kapott recepteknek nincs párja. Ez a recept megy a hétvégi menühöz. Köszönöm.
Jajj, hát ebből jöhetne bármennyi! Szinte érzem a lakásban szétáradó fahéjas alma illatát... :)
Valóban, én is mindig csak nyers almából készítettem pitét, pároltból még sosem. Persze ettől még ugyanúgy finom lehet, sőt! ;)
Köszönöm a receptet Manócska.
Még réteslisztből nem sütöttem,így ebből is ki fogom próbálni.
Én is úgy vagyok vele,hogy van amikor megpárolom az almát,van amikor meg nem.
Szeretjük,jó kis almás.