marisz57
Szakál Gáborné
Bemutatkozás:
Feleség, anya, nagymama vagyok. Háztartást vezetek, mindennap friss ételt főzök. Főleg sütni szeretek. A formatorta készítés a hobbimnak is mondható. De persze nemcsak tortát eszünk, hanem, süteményeket, kalácsokat, és egyéb hideg-meleg desszerteket. Ide, és a blogomba is főleg ilyen recepteket töltök fel.
-Szakál Gáborné
- Név
- Szakál Gáborné
- Felhasználói név
- marisz57
- Weboldal
- http://tortafuggo.blogspot.com
- Regisztráció időpontja
- 2013. 07. 29. 14:45
- Utoljára belépett
- 2013. 09. 17. 15:07
- Mesterszakács
- -
- Feltöltött receptek
- 10 db
- Feltöltött cikkek
- -
- Hozzászólások
- 14 db
- Kedvenc recepjei
- 3 db


Házi sűrített tej
1. Minden hozzávalót lábosba öntünk és el kezdjük melegíteni. 2. Felforrásig nagylángon, állandóan kevergetve főzzük, majd miután elolvadt a cukor, t..

Brigadeiro (brigádejru)
1. A vajat, a sűrített tejet és a kakaóport beleöntjük egy edénybe, majd kis és közepes láng közötti lángon melegítjük állandóan kevergetve. 2. Kb. 1..

Mézes krémes
1. Kimértem a tészta hozzávalóit, a lisztbe belekevertem a szódabikarbónát, kakaóport, fahéjat. 2. A mézet és a zsírt összeolvasztottam, majd a tűzrő..

Szilvalekvár sütőben főzve
1. Fél deci ecettel alaposan körbemosom a lábost. A másik fél deci ecetet hozzákeverem a kimagozott felezett szilvához. A lábosba öntöm a szilvát, ha ..

Gomb formájú, gluténmentes, diabetikus k..
1. A tálba szitált lisztbe belekevertem a xilitet, sót, szódabikarbónát és elmorzsoltam a kockákra vágott hideg vajjal. Aztán beleütöttem a tojást, be..

Gyümölcs cobbler
1. A kilónyi összevagdalt gyümölcsöt egy kivajazott hőálló tálba teszem. Én jelen esetben sárgadinnyét, sárga és zöld húsú őszibarackot, körtét, almát..

Barackos-mangós, mentás morzsasüti (Crum..
1. A szép érett sárgabarackokat megtisztítás után felkockáztam. 2. A mangót keskenyebb szeletekre vágtam. 3. Egy jénai tálat kivajaztam és a gyümöl..

Barackvirág leveles tésztából
1. A leveles tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtottam kb. 50x50 centis négyzetté. 2. Középen félbevágtam, majd olvasztott vajjal megkentem az e..

Zöld kocka
1. Először a lisztet összekeverjük a sütőporral. 2. Egy másik edényben a margarint jól kikeverjük a fele porcukorral, majd egyenként beledolgozzuk a ..

Tiramisu gyerekeknek
1. Először a fél liter tejjel, 4 kanál cukorral és a vaníliapudinggal a szokásos módon pudingkrémet főztem. 2. Miután kihűlt, összekevertem a mascarp..

Felhő szelet
1. A tésztához a vizet a margarinnal felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet és mindezt összefőzzük. 2. 15-20 percig állni hagyjuk, utána a tojásokat..

Dédi mama almás pitéje
1. A lisztbe belekeverjük a cukrot és sütőport, majd elmorzsoljuk benne a margarint és a zsírt, végül hozzáadjuk a tojás sárgáját és a tejfölt. 2. Ös..

Almás-pudingos piskóta
1. A tepsit kikenem a margarinnal, megszórom liszttel, majd fahéjas porcukorral. 2. Az almát meghámozom és felszeletelem, majd a tepsi alján szétterí..
Szilvalekvár sütőben főzve
Hagyományosan rézüstben több órán keresztül állandóan kevergetve főzték a szilvalekvárt. Akkor volt jó, ha a kanálról nem esett le, olyan keményre összefőtt. Cserép köcsögökben tárolták, cukrot vagy tartósítószert egyáltalán nem adtak hozzá, a hosszú idejű főzés biztosította, hogy akár több évig is elállt.
ahogy én főzö a sütőben, annak 20-25 éves hagyománya lehet, és mostanra már eléggé elterjedt. Ma már nem sok nagycsalád van, így lekvárból is elég kevesebb.
Próbáltam barackkal is ezt a módszert, de azzal leégett, más gyümölccsel inkább meg se próbálom, de a szilvát mindig így főzöm.
Gyümölcs cobbler
Kedves t.variam! Csak telefonos fotózási lehetőségem van, a fotózáshoz egyébként sem értek, az ételfotózás pedig külön kategória. Igyekszem máskor előnyösebb fotókat készíteni.
Szilvalekvár sütőben főzve
Kedves manócska! Így főzve is nagyon finom, és nincs vele sok munka.
Mézes krémes
Kedves t.variam és manócska! Mindkettőtöknek köszönöm az elismerést!
Zöld kocka
Kedves cherryka!
A matcha teapor nálunk sajnos aranyáron van, de időnként érdemes használni, hogy színesebbé (és ízesebbé) tegyük a süteményeinket. Természetes zöld színezéknek még használok spenótot, csalánt, de ezeket többnyire sós süteményekhez vagy ételekhez.
Tiramisu gyerekeknek
Karperec! Lehet, hogy nehéz elhinni, de az ugyanekkorra készített kávés, amarettós változatnál is kapósabb volt ez, a felnőttek körében is.
Tiramisu gyerekeknek
Tisztelt mesterszakacs.eu! Én köszönöm a lehetőséget, hogy itt lehetek! Üdvözlettel: marisz57
Nincsenek cikkei.
Weboldalunkon a cikk feltöltés, ahogy a recept feltöltés is, regisztrációhoz kötött. Bármely regisztrált felhasználónk szabadon írhat és tölthet fel cikket. Ha Te is kedvet kaptál cikkíráshoz, ide kattintva máris kezdheted.