Gyümölcs cobbler

Gyümölcs cobbler recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  22 dkg liszt
•  11 dkg margarin vagy vaj
•  7 dkg cukor
•  csipet só
•  fél csomag sütőpor
•  másfél dl natúr joghurt
A gyümölcsös részhez:
•  1 kg apróra vagdalt vegyes gyümölcs
•  6 púpozott kiskanál cukor
•  2 evőkanál balzsamecet

Elkészítés módja

1. A kilónyi összevagdalt gyümölcsöt egy kivajazott hőálló tálba teszem. Én jelen esetben sárgadinnyét, sárga és zöld húsú őszibarackot, körtét, almát és szilvát aprítottam össze. Rászórtam a cukrot (barna nádcukrot) és rálocsoltam a balzsamecetet.

2. A tésztához a sütőporral elkevert lisztet elmorzsoltam a vajjal, beleadtam a cukrot, sót és a joghurttal összegyúrva viszonylag lágy állagú tésztát kaptam. Kanál segítségével kis gombócokat formáztam, melyeket a gyümölcs tetejére helyeztem, kis távolságra egymástól, mert sütés közben megnőnek. Tetejüket megszórtam kevés barna cukorral.

3. Kétszáz fokra előmelegített sütőben alsó-felső lángon fél óra alatt sül meg, de öt percig még a sütőben szoktam hagyni, ez idő alatt kicsit felszívja a gyümölcs kiengedett levét.

Gyümölcs cobbler recepthez fűződő történet, jótanács

Ezt az egyszerű, gyorsan elkészíthető édességet egyszer (van már 10 éve is) Jamie Oliver műsorában láttam. Megtetszett, megnéztem az ismétlést is, hogy fel tudjam jegyezni a receptet. Azóta évente két-három alkalommal gyümölcsszezonban friss gyümölcsökkel mindig sütök. Kitűnő meleg édesség, de mi hűtve is nagyon szeretjük, ha marad, azt a hűtőbe teszem.

A leírásban szereplő Gyümölcs cobbler recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Gyümölcs cobbler recept - 5 hozzászólás

  1. t.variam
    t.variam #7273 2013. 08. 27. 12:48 Válasz

    Csak annyira, hogy több információt adjon. :)

  2. marisz57
    marisz57 #7257 2013. 08. 26. 16:45 Válasz

    Kedves t.variam! Csak telefonos fotózási lehetőségem van, a fotózáshoz egyébként sem értek, az ételfotózás pedig külön kategória. Igyekszem máskor előnyösebb fotókat készíteni.

  3. t.variam
    t.variam #7238 2013. 08. 24. 14:18 Válasz

    Ne vedd kritikának, de én más fajta fotóval raktam volna fel, mert szerintem nagyon jó recept, a fotó alapján viszont semmi nem derül ki róla (egy darabig meg sem néztem)

  4. marisz57
    marisz57 #7235 2013. 08. 23. 22:43 Válasz

    Én köszönöm a dícséretet!

  5. manócska
    manócska #7225 2013. 08. 23. 21:33 Válasz

    Először azt hittem, hogy aranygaluska, de a receptet olvasva rájöttem, hogy nem az. Nagyon guszta és most tényleg itt az ideje, most van sok gyümölcs. Megy a kedvencekhez, köszi a receptet.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Gyümölcs cobbler recept - 5 hozzászólás

  1. t.variam
    t.variam #7273 2013. 08. 27. 12:48 Válasz

    Csak annyira, hogy több információt adjon. :)

  2. marisz57
    marisz57 #7257 2013. 08. 26. 16:45 Válasz

    Kedves t.variam! Csak telefonos fotózási lehetőségem van, a fotózáshoz egyébként sem értek, az ételfotózás pedig külön kategória. Igyekszem máskor előnyösebb fotókat készíteni.

  3. t.variam
    t.variam #7238 2013. 08. 24. 14:18 Válasz

    Ne vedd kritikának, de én más fajta fotóval raktam volna fel, mert szerintem nagyon jó recept, a fotó alapján viszont semmi nem derül ki róla (egy darabig meg sem néztem)

  4. marisz57
    marisz57 #7235 2013. 08. 23. 22:43 Válasz

    Én köszönöm a dícséretet!

  5. manócska
    manócska #7225 2013. 08. 23. 21:33 Válasz

    Először azt hittem, hogy aranygaluska, de a receptet olvasva rájöttem, hogy nem az. Nagyon guszta és most tényleg itt az ideje, most van sok gyümölcs. Megy a kedvencekhez, köszi a receptet.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.