Ehető salátás tál
Elkészítés módja
1. A sonkába beleszurkáljuk a ropit, de óvatosan mert a ropi könnyen törik.
2. Ha megvagyunk vele, akkor alulról felfelé körbefonjuk a zöldhagymaszárral, a képen látható módon.
3. A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát csak a főzés után kockázzuk fel.) A megfőtt zöldségeket leszűrjük, majd hagyjuk kihűlni.
4. Belekeverjük a felaprított nyers almát és az ecetes uborkát.
5. A tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük.
6. Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük.
7. A jól lehűtött franciasalátával megtöltjük a kosárkánkat, majd salátalevelekkel díszítjük a szélét.
8. Gyorsan fogyasszuk el, mert a ropi kb. 1 óra alatt elázik a salátától.
Ehető salátás tál recepthez fűződő történet, jótanács
Húsvétra kitűnő választás, nagyon dekoratív.
Köszi
Nagyon ötletes,Jóóóó!!