Grízes tészta
Elkészítés módja
1. A búzadarát a felforrósított vajon vagy olajon 2-3 perc alatt aranybarnára pirítjuk. Két deci forró vizet öntünk rá, majd lefödjük, és a tűzről levéve duzzadni illetve puhulni hagyjuk.
2. Amíg a dara duzzad, a tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük, majd lecsöpögtetjük. Összeforgatjuk a pirított darával, majd ha kell, megsózzuk.
3. Tányérokra rakjuk, behintjük porcukorral, végezetül pedig lekvárt kanalazunk mellé.
Grízes tészta recepthez fűződő történet, jótanács
Aki tojásmentes étrendet tart, az tojásmentes tésztából főzze. A búzadara egy részét az egészségre jótékony hatású zabkorpával is helyettesíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.