Kelbimbós rakott szarvacskák
Elkészítés módja
1. A tésztát és a megtisztított kelbimbót külön-külön enyhén sózott, forrásban lévő vízben megfőzzük, mindkettőt leszűrjük.
2. Egy közepes nagyságú tűzálló tálat kivajazunk, morzsával behintjük, a fele tésztát egyenletesen beleterítjük. A puha kelbimbót rászórjuk, az őrölt köménnyel meghintjük, és rászórjuk az apró kockákra vágott tarját is.
3. A tojást a tejföllel kikeverjük, majd a reszelt sajtot hozzáadjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Felét egyenletesen a kelbimbóra locsoljuk. A maradék tésztát elrendezzük rajta, a sajtos tejföl másik felét egyenletesen rákenjük.
4. Előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (200 ºC; légkeveréses sütőben 180 º C) kb. 20 percig sütjük. 10 percnyi pihentetés után kockákra vágva tálaljuk, aki szereti tejföllel is meglocsolhatja.
Kelbimbós rakott szarvacskák recepthez fűződő történet, jótanács
Kelbimbó helyett brokkolival, karfiollal vagy zöldségkeverékkel, illetve pirított gombával is ugyanígy készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.