Szélesmetélt sonkás tojással

Szélesmetélt sonkás tojással recept
Hozzávalók
•  15- 20 dkg főtt füstölt sonka
•  (lehetőleg a zsíros és sovány része vegyesen)
•  2 gerezd fokhagyma
•  4 tojás
•  1 dl főzőtejszín
•  5-5 dkg jól olvadó reszelt juhsajt és parmezán jellegű sajt
•  (lehetnek más jól olvadó sajtok is)
•  őrölt fekete bors
•  40 dkg szélesmetélt
• 

Elkészítés módja

1. A főtt füstölt sonka zsírosabb részét apró kockákra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk. Szűrőlapáttal kiemeljük.

Visszamaradó zsírjában ,— ha ez nem lenne elegendő, egy kevés zsírral vagy olajjal pótoljuk —, barnásra pirítjuk a fölszeletelt fokhagymát, azután amikor már megillatosította az olajat, kidobjuk belőle. Visszarakjuk bele az imént kisütött pörcöt, hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott húsos részét a sonkának, és kevergetve kb. 2 percig pirítjuk. A tűzről levesszük.

2. A tojásokat egy tálba ütjük, és a tejszínnel elhabarjuk. A kétféle reszelt sajtot hozzáadjuk, megborsozzuk.

3. A tésztát enyhén sózott, forrásban lévő vízben roppanósra főzzük, azaz akár az olaszok, nem főzzük meg teljesen, hanem csak „al dante”, a közepe ropogós maradjon. Ekkor a tésztát leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, és egyenest a sonkás serpenyőbe rakjuk.

4. A tojásos sajtos keveréket ráöntjük, és kis lángon, kevergetve addig sütjük, míg a tojásos keverék lágyan besűrűsödik rajta. Megkóstoljuk, ha kell, utánasózzuk, borsozzuk.

A leírásban szereplő Szélesmetélt sonkás tojással recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.