Spagetti diómártással

Elkészítés módja
1. A mártáshoz 10 deka diót megdarálunk, a többit durvára vágjuk. A vajat az olajjal együtt egy serpenyőben fölolvasztjuk és a megtisztított, fölaprított hagymát, valamint a finomra zúzott fokhagymát üvegesre sütjük benne. A darált diót egy másik serpenyőben szárazon, (zsiradék nélkül) kevergetve kissé megpirítjuk, s a hagymához adjuk. A zöldséglével vagy 2 deci ételízesítős vízzel fölöntjük, kissé megsózzuk, 3 percig főzzük. A keményítővel simára kevert tejszínt beleöntjük, kis lángon, kevergetve 2 percig forraljuk.
2. Közben a póréhagymát megtisztítjuk, lapjában félbe-, majd 3-4 részre vágjuk. Ezután vékony csíkokra metéljük, így a spagettihez hasonló hosszúságú lesz. A spagettit lobogva forró sós vízben kifőzzük, de 4 perccel azelőtt, hogy megpuhulna, a pórémetéltet is hozzáadjuk. Ezután leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, tálra halmozzuk.
3. A forró diómártással leöntjük, és a durvára vágott, szintén szárazon megpirított diót rászórjuk. A tetejét apróra vágott bazsalikommal és reszelt sajttal meghintjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.