Túrós-cérnametéltes rétes, mazsolával
Elkészítés módja
1. A túrót villával összetörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, és összekeverjük. Ezután a cérnametéltet sós vízben kifőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és a tojásos masszába keverjük.
2. A kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk, majd két-két réteslapot konyharuhára terítünk, meglocsoljuk olvasztott vajjal, csíkban rászedjük az elfelezett tölteléket, és a konyharuha segítségével, nem túl szorosan felcsavarjuk.
3. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük olvasztott vajjal, és 180 °C-os sütőben, 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
4. Ha elkészült, 10 percet pihentetjük, éles késsel enyhén srégen kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és tálaláskor megszórjuk fahéjas porcukorral.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.