Frutta di mare – tésztával

Frutta di mare – tésztával  recept
Hozzávalók
•  1 vékony póréhagyma vagy 2-3 újhagyma
•  3 sárgarépa
•  1 zsenge cukkini
•  1-1 édes. piros és zöld húsú paprika
•  8 dkg vaj
•  10 dkg zöldborsó (fagyasztott is lehet)
•  5 dkg gomba
•  4 gerezd fokhagyma
•  20 dkg tengeri halfilé
•  3 evőkanál olívaolaj
•  20 dkg fagyasztott rákhús (lehet konzerv is)
•  1 dl száraz fehérbor
•  1 dl tejszín
•  1 tojássárgája
•  késhegynyi frissen őrölt bors
•  csipetnyi origano
• 
•  35 dkg szélesmetélt

Elkészítés módja

1. A megtisztított hagymát, répát és cukkinit karikákra, a kicsumázott paprikát vékony csíkokra vágjuk. A margarinon a zöldborsóval meg a megtisztított , felszeletelt gombával együtt, lefödve puhára pároljuk. Közben a zúzott fokhagymával ízesítjük.

2. A halat vékony csíkokra vágjuk, a fölhevített olajon megsütjük, majd szűrőlapáttal kiemeljük és félretesszük. Visszamaradó zsírjában először a rákot, majd a kagylót is megfuttatjuk, ezeket is kiszedjük, és félretesszük. A visszamaradó olajat a borral felengedjük (ha a rák, illetve a kagyló konzerv, akkor ezek levét is ráöntjük). Amikor felforrt, a tűzről lehúzzuk, és a tejszínnel kikevert tojássárgájával sűrítjük. A „tenger gyümölcseit”, majd a párolt zöldségeket is a mártásba forgatjuk. Frissen őrölt borssal és origanóval fűszerezzük,megsózzuk, majd tálalás előtt megforrósítjuk. A tésztát a szokásos módon kifőzzük, lecsöpögtetjük és a zöldséges, halas-rákos raguba keverjük, és azon melegében tálaljuk.

A leírásban szereplő Frutta di mare – tésztával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.