Frutta di mare – tésztával
Elkészítés módja
1. A megtisztított hagymát, répát és cukkinit karikákra, a kicsumázott paprikát vékony csíkokra vágjuk. A margarinon a zöldborsóval meg a megtisztított , felszeletelt gombával együtt, lefödve puhára pároljuk. Közben a zúzott fokhagymával ízesítjük.
2. A halat vékony csíkokra vágjuk, a fölhevített olajon megsütjük, majd szűrőlapáttal kiemeljük és félretesszük. Visszamaradó zsírjában először a rákot, majd a kagylót is megfuttatjuk, ezeket is kiszedjük, és félretesszük. A visszamaradó olajat a borral felengedjük (ha a rák, illetve a kagyló konzerv, akkor ezek levét is ráöntjük). Amikor felforrt, a tűzről lehúzzuk, és a tejszínnel kikevert tojássárgájával sűrítjük. A „tenger gyümölcseit”, majd a párolt zöldségeket is a mártásba forgatjuk. Frissen őrölt borssal és origanóval fűszerezzük,megsózzuk, majd tálalás előtt megforrósítjuk. A tésztát a szokásos módon kifőzzük, lecsöpögtetjük és a zöldséges, halas-rákos raguba keverjük, és azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.