Klasszikus lasagne

Klasszikus lasagne recept
Hozzávalók
•  3 evőkanál olaj
•  60 dkg darált sertés- vagy marhahús (pulykacombfilé is lehet)
•  15 dkg sűrített paradicsom (paradicsompüré) vagy jóféle ketchup
•  2 dl víz
•  1 csapott kiskanál só
•  fél mokkáskanál őrölt fekete bors
•  1-1 mokkáskanál morzsolt kakukkfű bazsalikom és origano
•  1 csomag (40 dkg) friss lasagne-tészta (lehet száraztészta is)
a sajtos besamelmártáshoz:
•  8 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  (4-5 evőkanál olaj is lehet)
•  3 evőkanál finomliszt
•  8-9 dl tej
•  1 kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete vagy fehér bors
•  késhegynyi reszelt szerecsendió
•  15 dkg reszelt sajt

Elkészítés módja

1. Az olajat egy széles szájú serpenyőben vagy lábasban kissé megforrósítjuk, a húst kevergetve 4-5 perc alatt megpirítjuk rajta, majd a paradicsompürét is hozzáadjuk. Ezután a vízzel fölöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, a zöldfűszereket beleszórjuk, 4-5 percig főzzük, majd a tűzről lehúzzuk.

2. A mártáshoz a vajat fölolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, kevergetve megforrósítjuk, de vigyázzunk, nehogy megpiruljon. A tejet apránként hozzáöntjük, folyamatosan keverve pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük. Közben megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük, és a sajt felét is hozzáadjuk.

3. Egy akkora kistepsi vagy tűzálló tál aljára, amibe 2-3 lasagnelap pontosan belefér, egy kevés sajtos mártást kenünk, és a tésztát belefektetjük. Erre ismét sajtos masszát kenünk, húsos masszát halmozunk rá, elsimítgatjuk. Újra tészta következik, majd a rétegezést addig folytatjuk, míg tart a hozzávalókból. A lényeg, hogy a tetején sajtos mártás legyen, különben a tészta nem puhul meg.

4. A tetejét a maradék reszelt sajttal megszórjuk, a maradék vajat rámorzsoljuk, végül előmelegített sütőben, a közepesnél nagyobb lánggal (210 °C; légkeveréses sütőben 190 °C) kb. 25 percig sütjük. Forrón, kockákra vágva tálaljuk.

Klasszikus lasagne recepthez fűződő történet, jótanács

Mielőtt nekilátunk a munkának, számoljuk meg, mennyi lasagnelapunk van (a 40 dekás csomagban 14-16-ot találhatunk általában), így látjuk, hány réteg is kerül egymásra, így tudjuk elosztani a tölteléket legjobban úgy, hogy mindenhová egyformán jusson belőle. Darált, főtt, füstölt hússal is készíthetjük, de akkor sózni nem kell.

A leírásban szereplő Klasszikus lasagne recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lasagne recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Klasszikus lasagne recept - 1 hozzászólás

  1. cherryka
    cherryka #30 2013. 02. 08. 11:35 Válasz

    Első és utolsó - jut eszembe e recept kapcsán... Közel egy éve próbáltam ki, mint életem első lasagne-jét. Bátran ajánlom mindenkinek, nagyon ízletes volt! (És hogy mit takar az utolsó? Ekkor ettem utoljára húst. :) )

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Klasszikus lasagne recept - 1 hozzászólás

  1. cherryka
    cherryka #30 2013. 02. 08. 11:35 Válasz

    Első és utolsó - jut eszembe e recept kapcsán... Közel egy éve próbáltam ki, mint életem első lasagne-jét. Bátran ajánlom mindenkinek, nagyon ízletes volt! (És hogy mit takar az utolsó? Ekkor ettem utoljára húst. :) )

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.