Duplán gombás cannelloni

Duplán gombás cannelloni recept
Hozzávalók
•  1 doboz (25 dkg) töltetlen cannelloni tészta
A töltelékhez:
•  1 kg csiperkegomba
•  2 közepes vöröshagyma
•  2 gerezd fokhagyma
•  4 evőkanál olaj
•  kb. 1 csapott kiskanál só
•  fél kiskanál őrölt fekete bors
•  1 csokor petrezselyem
•  fél kiskanál kakukkfű
•  4-5 evőkanál zsemlemorzsa
a tetejére való gombamártáshoz:
•  1 vöröshagyma
•  6 dkg vaj (lehet 3 evőkanál olaj is)
•  30 dkg csiperkegomba
•  2 evőkanál finomliszt
•  1 kiskanál ételízesítő por
•  fél mokkáskanál őrölt fehér bors
•  2.5-2.5 dl víz és főzőtejszín
•  (a fele tej is lehet)
a tál kikenéséhez:
•  2 dkg vaj

Elkészítés módja

1. A töltelékhez való gombát, hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, majd az egészet ledaráljuk. Egy nagyobb lábasban az olajat kissé megforrósítjuk, az előzőeket a leve nélkül hozzáadjuk, és nagy lángon, kevergetve 7-8 percig pirítjuk, pontosabban míg a leve el nem fő. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel és kakukkfűvel fűszerezzük, a morzsát hozzáadjuk.

2. A gombamártáshoz a hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, majd egy lábasban, az olvasztott vajon megfonnyasztjuk. A gombát is megtisztítjuk, fölszeleteljük, a hagymához adjuk, kevergetve 3-4 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, fél percig pirítjuk. Ezután az ételízesítővel meg a borssal fűszerezzük, a tejszínnel és a vízzel fölöntjük. Kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt a leve mártásszerűen besűrűsödik.

3. A gombás tölteléket habzsákba kanalazzuk, majd a tészták üregébe töltjük, de az is jó megoldás, ha kiskanállal vagy éppen kézzel tömködjük bele. Olajjal kikent tűzálló tálban egymás mellé rakjuk. Az a legjobb, ha akkora edénybe kerül, amekkorába pontosan belefér, mert így a rákerülő mártás - ami a tésztát megpuhítja - nem tud lefolyni róla. A szokottnál kicsit hígabb gombamártást egyenletesen a tetejére simítjuk, amit megszórhatunk reszelt sajttal is.

4. Közepesen forróra előmelegített sütőben (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 25 percig sütjük.

A leírásban szereplő Duplán gombás cannelloni recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Duplán gombás cannelloni recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #7075 2013. 08. 09. 09:46 Válasz

    A gombát nehéz nem szeretni, mondom én aki oda vagyok érte. :)

  2. Domján Mária
    Domján Mária #7072 2013. 08. 09. 08:54 Válasz

    Aki a gombásat szereti annak mennyei finom lehet.Nagyon finom köszönöm a receptet

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Duplán gombás cannelloni recept - 2 hozzászólás

  1. admin
    admin #7075 2013. 08. 09. 09:46 Válasz

    A gombát nehéz nem szeretni, mondom én aki oda vagyok érte. :)

  2. Domján Mária
    Domján Mária #7072 2013. 08. 09. 08:54 Válasz

    Aki a gombásat szereti annak mennyei finom lehet.Nagyon finom köszönöm a receptet

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.