Duplán gombás cannelloni
Elkészítés módja
1. A töltelékhez való gombát, hagymát és fokhagymát megtisztítjuk, majd az egészet ledaráljuk. Egy nagyobb lábasban az olajat kissé megforrósítjuk, az előzőeket a leve nélkül hozzáadjuk, és nagy lángon, kevergetve 7-8 percig pirítjuk, pontosabban míg a leve el nem fő. Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított petrezselyemmel és kakukkfűvel fűszerezzük, a morzsát hozzáadjuk.
2. A gombamártáshoz a hagymát lehéjazzuk, finomra aprítjuk, majd egy lábasban, az olvasztott vajon megfonnyasztjuk. A gombát is megtisztítjuk, fölszeleteljük, a hagymához adjuk, kevergetve 3-4 percig pirítjuk. A liszttel meghintjük, fél percig pirítjuk. Ezután az ételízesítővel meg a borssal fűszerezzük, a tejszínnel és a vízzel fölöntjük. Kevergetve 2-3 percig forraljuk, ezalatt a leve mártásszerűen besűrűsödik.
3. A gombás tölteléket habzsákba kanalazzuk, majd a tészták üregébe töltjük, de az is jó megoldás, ha kiskanállal vagy éppen kézzel tömködjük bele. Olajjal kikent tűzálló tálban egymás mellé rakjuk. Az a legjobb, ha akkora edénybe kerül, amekkorába pontosan belefér, mert így a rákerülő mártás - ami a tésztát megpuhítja - nem tud lefolyni róla. A szokottnál kicsit hígabb gombamártást egyenletesen a tetejére simítjuk, amit megszórhatunk reszelt sajttal is.
4. Közepesen forróra előmelegített sütőben (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 25 percig sütjük.
A gombát nehéz nem szeretni, mondom én aki oda vagyok érte. :)
Aki a gombásat szereti annak mennyei finom lehet.Nagyon finom köszönöm a receptet