Padlizsános metélt
Elkészítés módja
1. A hámozatlan padlizsánokat az elkészítés előtt legalább 1 órával megmossuk és kb. 1,5 centis kockákra vágjuk. Megsózzuk, majd tésztaszűrőben hagyjuk állni, hogy a leve lecsöpögjön.
2. A félbevágott fokhagymát az olajban megfuttatjuk, majd kidobjuk.
3. A padlizsánt és a fölaprított zsályát a fokhagymás olajban közepes lángon, kevergetve kissé megpirítjuk.
4. Közben a metélt tésztát lobogva forró, sós vízben kifőzzük és leszűrjük, majd forró vízzel leöblítjük.
5. Végül a padlizsánkockákkal összeforgatjuk, tányérokra szedjük, tetejét reszelt sajttal megszórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.