Padlizsános metélt

Padlizsános metélt recept
Hozzávalók
•  2 kisebb padlizsán
•  4 gerezd fokhagyma
•  5 evőkanál olaj
• 
•  7 zsályalevél
•  25 dkg hosszúmetélt
A tetejére:
•  reszelt sajt

Elkészítés módja

1. A hámozatlan padlizsánokat az elkészítés előtt legalább 1 órával megmossuk és kb. 1,5 centis kockákra vágjuk. Megsózzuk, majd tésztaszűrőben hagyjuk állni, hogy a leve lecsöpögjön.

2. A félbevágott fokhagymát az olajban megfuttatjuk, majd kidobjuk.

3. A padlizsánt és a fölaprított zsályát a fokhagymás olajban közepes lángon, kevergetve kissé megpirítjuk.

4. Közben a metélt tésztát lobogva forró, sós vízben kifőzzük és leszűrjük, majd forró vízzel leöblítjük.

5. Végül a padlizsánkockákkal összeforgatjuk, tányérokra szedjük, tetejét reszelt sajttal megszórjuk.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.