Diós-mákos barátfüle

Diós-mákos barátfüle recept
Hozzávalók
•  60 dkg főtt burgonya
•  25 dkg liszt
•  2 db tojás
• 
A töltelékhez:
•  1 kisüveg házi szilvalekvár
•  0.5 dl rum
A szóráshoz:
•  20 dkg dió
•  15 dkg mák
•  20 dkg porcukor
A díszítéshez:
•  friss citromfű vagy menta

Elkészítés módja

1. A főtt burgonyát még melegen összetörjük, majd kihűtjük, és hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a sót. Ezután egynemű tésztává gyúrjuk, majd félretesszük, és elkészítjük a tölteléket.

2. A szilvalekvárt keverőtálba öntjük, a rummal simára keverjük, majd a burgonyatésztát lisztezett gyúrólapon 3 mm vastagra nyújtjuk, és a felére 4-5 centinként egy-egy evőkanál lekvárt kanalazunk. Ezután a tésztaközöket vizes ecsettel megkenjük, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, és a tésztaközöket a lekvár között az ujjunkkal összenyomjuk. Most a derelyeszaggatóval a tésztaközöknél feldaraboljuk, és forró sós vízben megfőzzük, és leszűrjük.

3. Közben a diót, a mákot külön-külön ledaráljuk, majd a fele-fele porcukorral összekeverjük, és a kifőtt jól lecsepegtetett barátfüléket ízlés szerint megforgatjuk a mákban, vagy a dióban. Ha elkészült, tányérra tesszük, megszórhatjuk porcukorral és friss citromfűvel, vagy mentával díszítjük.

A leírásban szereplő Diós-mákos barátfüle recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Diós-mákos barátfüle recept - 3 hozzászólás

  1. chickikari
    chickikari #10132 2021. 12. 12. 19:57 Válasz

    Köszi nagyon örülök neki!
    Úgy készítem el, hogy a mákosba szilvalekvárt teszek, a diósba pedig almapépet. Így, együtt fogyasztva, a flódni ízei érződnek.

  2. admin
    admin #3352 2013. 04. 06. 10:49 Válasz

    Nagyon szívesen Mária, örülünk, ha tudunk önnek még újat ajánlani.

  3. Domján Mária
    Domján Mária #3351 2013. 04. 06. 10:16 Válasz

    Köszönöm szépen tetszik a recept
    Ilyen formában még nem készítettem el,
    de a közeljövőben az asztalomon landol Marcsi

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Diós-mákos barátfüle recept - 3 hozzászólás

  1. chickikari
    chickikari #10132 2021. 12. 12. 19:57 Válasz

    Köszi nagyon örülök neki!
    Úgy készítem el, hogy a mákosba szilvalekvárt teszek, a diósba pedig almapépet. Így, együtt fogyasztva, a flódni ízei érződnek.

  2. admin
    admin #3352 2013. 04. 06. 10:49 Válasz

    Nagyon szívesen Mária, örülünk, ha tudunk önnek még újat ajánlani.

  3. Domján Mária
    Domján Mária #3351 2013. 04. 06. 10:16 Válasz

    Köszönöm szépen tetszik a recept
    Ilyen formában még nem készítettem el,
    de a közeljövőben az asztalomon landol Marcsi

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.