Diós-mákos barátfüle
Elkészítés módja
1. A főtt burgonyát még melegen összetörjük, majd kihűtjük, és hozzáadjuk a lisztet, a tojásokat, a sót. Ezután egynemű tésztává gyúrjuk, majd félretesszük, és elkészítjük a tölteléket.
2. A szilvalekvárt keverőtálba öntjük, a rummal simára keverjük, majd a burgonyatésztát lisztezett gyúrólapon 3 mm vastagra nyújtjuk, és a felére 4-5 centinként egy-egy evőkanál lekvárt kanalazunk. Ezután a tésztaközöket vizes ecsettel megkenjük, majd ráhajtjuk a tészta másik felét, és a tésztaközöket a lekvár között az ujjunkkal összenyomjuk. Most a derelyeszaggatóval a tésztaközöknél feldaraboljuk, és forró sós vízben megfőzzük, és leszűrjük.
3. Közben a diót, a mákot külön-külön ledaráljuk, majd a fele-fele porcukorral összekeverjük, és a kifőtt jól lecsepegtetett barátfüléket ízlés szerint megforgatjuk a mákban, vagy a dióban. Ha elkészült, tányérra tesszük, megszórhatjuk porcukorral és friss citromfűvel, vagy mentával díszítjük.
Köszi nagyon örülök neki!
Úgy készítem el, hogy a mákosba szilvalekvárt teszek, a diósba pedig almapépet. Így, együtt fogyasztva, a flódni ízei érződnek.
Nagyon szívesen Mária, örülünk, ha tudunk önnek még újat ajánlani.
Köszönöm szépen tetszik a recept
Ilyen formában még nem készítettem el,
de a közeljövőben az asztalomon landol Marcsi