Gyömbéres csirkés tészta
Elkészítés módja
1. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd 2 centis darabokra vágjuk. A hagymát fölaprítjuk, és a gyömbérrel, a lime levével együtt a húshoz adjuk, megsózzuk, megborsozzuk, letakarva, hűtőszekrényben 45 percig érleljük.
2. Egy serpenyőt fölhevítünk, a csirkét belerakjuk, és folyamatosan kevergetve megpirítjuk. A fokhagymával és a chilivel fűszerezzük. A paradicsomot kocákra vágjuk, a csirkéhez adjuk, a maradék páclét hozzáöntjük és 5-10 perc alatt készre pároljuk.
3. Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, leöblítjük, majd a csirkével összeforgatjuk, és azon melegében tálaljuk.
Nagyon tetszik a recept.
Köszönöm.)
Egyáltalán nem ront, a lényeg a hozzáadott enyhe savanykás íz.
Nem kaptam lime-ot. Citrom sem rontana sokat az ízvilágon, gondolom...
Jogos, kiskanállal, már javítjuk is. :)
Nem sok a 4 evőkanál gyömbérpor?