Boros, szalonnás tészta
Elkészítés módja
1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd lábasban kis lángon kevergetve, megpirítjuk. A Pórét fölaprítjuk, majd a szalonnához adjuk és néhány perc alatt megfuttatjuk rajta. Megsózzuk, megborsozzuk a fölaprított bazsalikommal és az origanóval fűszerezzük. A borral fölöntjük, az ételízesítőt beleszórjuk, majd a tejszínt is ráöntjük. Néhány percig forraljuk. Ha túl híg lenne, egy kiskanál étkezési keményítővel sűríthetjük.
2. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.
3. Tálaláskor a tésztát a szalonnás-boros mártással leöntjük és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.