Zöldséges-tejszínes tészta pirított pulykacsíkokkal
Elkészítés módja
1. A spagettit lobogva forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, forró vízzel leöblítjük, alaposan lecsöpögtetjük, és egy tűzálló tálba halmozzuk.
2. Közben a megmosott cukkinik végét levágjuk, törzsüket héjastól 2-3 milliméter vastag karikákra szeleteljük. A sárgarépát megtisztítjuk, karikákra szeljük, a paprikákat vékony csíkokra metéljük. Az olajat egy serpenyőben megforrósítjuk, a megtisztított fokhagymát hirtelen megpirítjuk benne, majd szűrőkanállal kiemeljük és kidobjuk.
3. A zöldségeket a fokhagymás olajban megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és a spagettire szedjük. A tejszínnel meglocsoljuk, majd összerázzuk, forgatjuk, vigyázva, hogy csak keveredjen és ne törjön a tészta és a zöldség.
4. A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük. Lecsöpögtetve vékony csíkokra metéljük, majd a zöldséges tésztára halmozzuk.
5. A reszelt sajtot külön tálkában kínáljuk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.